VÁLTOZÁS!

Meghosszabbítottuk a LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2015 Pályázat leadási határidejét

2016. március 16. szerda, 16.00 óráig.

 

Az ünnepélyes díjátadóra

2016. április 8.-án, pénteken 16.00 órakor kerül sor,

a Hungexpo Construma kiállításon tartandó Szakmai Konferencia záróeseményeként.

 

 

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
“AZ ÉV PÁLYAKEZDŐ LAKBERENDEZŐJE 2015” cím elnyerésére

– a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata –

 

Pályázati feltételek:

 • Pályázhatnak mindazok, akik minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat folytató hallgatók, valamint azon személyek, akik minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettségüket 2013. január 01. után szerezték meg.
 • A pályázaton való részvétel LOSZ-tagoknak díjmentes, külső pályázók – nem LOSZ-tagsággal bíró személyek – számára 12.000.-Ft + Áfa, melyet a regisztráció után a LOSZ számlaszámára kell elutalni. A pályázattól való elállás esetén a befizetett összegből 6.000.-Ft + Áfát visszafizetünk. A pályázattól való elállást csak írásban tudjuk elfogadni.
 • Minden pályázónak regisztrálnia kell, a losz@lakberendezok.hu e-mail címen. A nem LOSZ-tag pályázóknak regisztráció alkalmával e-mailen el kell küldeni a folyamatban lévő lakberendezői tanulmányokat igazoló tanulmányi igazolást, vagy a meglévő minimum középfokú szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát.
 • Minden pályázónak a válaszlevélben küldött formanyomtatványon aláírással ellátott nyilatkozatot kell tenni arról, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi termék.
 • A pályázó a nyomtatvány aláírásával elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva, egy éven keresztül képviselik a lakberendezői szakmát, nyilatkozataikban, publikációikban lojális magatartást tanúsítanak a pályázatot kiíró Szövetség iránt. Az aláírt, szkennelt nyilatkozatot e-mailben a losz@lakberendezok.hu címre kérjük beküldeni.
 • Minden pályázó Azonosító számot kap, melyet fel kell tüntetnie beadandó pályázatán. Az Azonosító számot a nyilatkozat és – külsős pályázó esetén – a regisztrációs díj beérkezését követően e-mailben küldjük meg. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után!
 • Pályázni lehet a pályakezdők számára kiírt feladat megvalósításával, a pályázati kiírásban taglaltak szerint.
 • Az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2015” cím csak akkor kerül kiosztásra, ha a bíráló bizottság a beérkezett pályázatokat mennyiségileg és minőségileg megfelelőnek találja.
 • A Szakmai Zsűri a pályázat értékelésekor a tabló összeállítását, logikáját, kivitelét is pontozza, ezért a pályázó érdekeit szem előtt tartva, a pályázat tisztaságának védelme miatt, a pályázó a Szakmai Zsűri értékelése előtt semmilyen módon nem publikálhatja a pályázatra összeállított, kész tablót (weboldal, facebook, blog, sajtó, stb.), ellenkező esetben a pályázatból kizárásra kerül. 
 • Ha a pályázat elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázó nem felel meg a pályázati feltételeknek, azonnal kizárásra kerül a pályázatból.
 • Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a cím azonnal visszavonásra kerül.
 • Kizárás vagy a díj visszavonása esetén sem igényelhető vissza a részvételi díj, és a pályázó jogosulatlanná válik az elnyert cím használatára.
 • A szakmai zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson részt vehetnek.

 

Leadás helye, határideje:

2016. március 11. 16.00 óráig, a LOSZ Titkárságán. (MaxCity Áruház, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a, II. emelet 219. üzlet.) A pályázatot személyesen kell leadni a LOSZ irodában, nyitvatartási időben, illetve kivételes esetben előre, Tisza Zsuzsa titkárral egyeztetett időpontban. (Telefon: 06/20/428 2739) Az átvételről igazolás készül.

Az iroda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10.00-16.00 óráig.

 

Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele:

Pályázni a LOSZ által meghatározott tervezési feladattal lehet.

 

Feladat:

Egy 88 m² alapterületű, új építésű családi ház berendezésének megtervezése, a megadott családmodell és a kiírásban szereplő szempontok alapján. A feladat részletes leírását és a hozzá tartozó műszaki dokumentációt a „Feladat Kiírás” tartalmazza.

 

A beadandó anyag tartalma:

A pályázati anyag két Tablót és egy Tervdokumentációt tartalmaz.
A beadandó anyag tartalma a mellékelt pályázati „Feladat Kiírásban” kerül meghatározásra. A tervezendő tér bemutatására tetszőleges grafikai megoldást (kézi rajz vagy számítógépes ábrázolás) lehet alkalmazni. A meghatározott anyagot maximum két tablóra rendezve kell benyújtani.

 

A tervdokumentáció anyagai: (nem része a tablóknak)

1. Műleírás
2. Eredeti alaprajz  ( M= 1:50 )
3. Építési – bontási terv (lehet külön is)  ( M= 1:50 )
4. Világítási rajz lámpahelyek méretezett megjelölésével  ( M= 1:50 )
5. Konszignációs táblázatok a lakás, illetve a kert vagy terasz bútoraira, betervezett tárgyaira vonatkozóan
6. Szín- és anyagminta, fotó, rajz, amennyire lehetséges

 

A Tablók mérete:

70×100 cm-es (BB1), függőleges helyzetű, digitális formában. A tablókat az anyag leadásakor nem kell kinyomtatni, de nyomtatható formátumban kell összeállítani és beadni.
A Tablókon szereplő összes tervet egyenként is meg kell jeleníteni. A felbontás javasolt mérete 300 dpi, jpg vagy pdf formátumban (lsd. technikai segédlet). A Tervdokumentációt pdf formátumban kell benyújtani. (Kinyomtatni nem kell.)

 

Azonosítóval ellátott boríték:

A pályázó azonosításához, a pályázat mellékleteként zárt, a regisztrációkor kapott Azonosítóval ellátott borítékban szükséges benyújtani a Személyes Lapot. Beadandó egy álló formátumú A/4-es lapon a pályázó arcképe, neve, elérhetőségei, rövid önéletrajza, referenciák, munkák, díjak, sikerek.

 

Beadandó:

 • a Tablók és a Tervdokumentáció digitálisan, CD-n vagy pendrive-on
 • az Azonosítóval ellátott, zárt borítékban a Személyes Lap

 

A digitális formában (CD-n vagy pendrive-on) leadott anyagokat a Szakmai Zsűri értékelése után megjelenítjük a LOSZ elektronikus felületein, ahol a közönség megismerheti. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein.

 

A pályázati anyagokat a Szakmai Zsűri név nélkül értékeli.

 

A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete:

A pályaművek értékelését, elbírálását felkérésünkre – mint eddig is minden évben – neves szakemberekből álló Zsűri végzi. A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész. A Zsűri tagjai saját sorukból elnököt választanak. Az értékelést minden tag külön-külön végzi a LOSZ Ellenőrző Bizottságának, valamint Etikai Bizottságának egy-egy erre kijelölt tagjának jelenlétében. A Zsűri a munkákat pontozza és a pontszámok összesítését a Zsűri Elnöke, és a bizottsági személyek közösen végzik.

 

Értékelési szempontok:

 • eredetiség – kreativitás
 • funkcionalitás
 • színharmónia
 • részletgazdagság
 • első benyomás – külalak 
 • anyagmennyiség 
 • megjelenítés technika

Ha több pályamunka összesített pontszáma azonos, akkor a Zsűritagoktól kapott – eredetiség-kreativitás, funkcionalitás és színharmónia – elbírálási szempontok pontszámainak összessége lesz döntő a rangsorolásban.

 

A Zsűri Elnöke minden pályaműről – a helyezéstől függetlenül – írásos értékelést ad a pályázó részére.
A Zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.

 

A pályázónak lehetősége van, kizárólag a saját pontszámait megnézni – személyesen, a LOSZ irodában.

 

A pályaművek díjazása:

 • Az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2015” cím elnyerője elismerő Oklevelet és egy gravírozott, a LOSZ logójával és az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2015” felirattal ellátott Emlékdíjat kap.
 • Amennyiben a győztes pályázó LOSZ tag, és rendelkezik szakmai végzettséggel, úgy teljes jogú taggá válik és egy év tagdíjmentességet élvez. Amennyiben a győztes LOSZ tag még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, mely a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá.
 • Amennyiben a győztes pályázó külsős (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy) és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
 • Az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2015” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, feltüntetheti.

 

A fődíjat és a különdíjakat a „Támogató cégek és díjak” című melléklet tartalmazza.

 

A pályázat szakmai főtámogatója: Geberit Kft.

 

 

Egyéb díjak:

Szponzorok és egyéb cégek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlanak fel. A szponzorok listája és a felajánlások sora folyamatosan bővül. Az aktuális lista megtekinthető a Szövetség internetes felületein, a „Támogató cégek és díjak” menüpont alatt.

 

Közönségdíj:

A Szakmai Zsűri értékelését követően szavazni interneten keresztül lehet. A közönségszavazás feltételeit a szakmai zsűrizés napján tesszük közzé a Szövetség internetes felületein. A szavazatok összesítését a Lakberendezők Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottsága és Etikai Bizottsága felügyeli.

 

A közönségszavazás időtartama: 2016. március 19-31.

Díjátadás:

A díjak átadására a Hungexpo F pavilonjában, a Construma kiállítás keretein belül, ünnepélyes állófogadáson kerül sor, a szakmai konferencia záróakkordjaként. Időpont: 2016. április 7. (csütörtök)

 

További információ a LOSZ Titkárságán – a losz@lakberendezok.hu címen, illetve a +36 20 428 2739-es telefonszámon – kapható.

 

Budapest, 2015. december 11.

Lakberendezők Országos Szövetsége

A pályázat szakmai fő támogatója:

Geberit

 

 

 

 

 

 

FELADAT KIÍRÁS

 

Feladat:

Egy 88 m² alapterületű, új építésű családi ház berendezésének megtervezése. A válaszfalak szabadon mozgathatók. A lakás belmagassága 268 cm. A tetőtér tervezése nem képezi a feladat tárgyát. A DK-i homlokzat mögött a ház teljes hosszához 12 m szélességű telekrész tartozik. A DK-i homlokzat mögötti terület szabadon értelmezhető. Ennek a területnek (terasz vagy kert) tervezése is a feladat részét képezi. Építészeti tervmódosítással a DK-i homlokzaton engedélyezett, az eredeti méretet megtartva, a nyílászárók cseréje (ablak→ajtó).

 

Az eredeti alaprajz, metszetek és homlokzatok pdf-ben letölthetők a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapjáról. (A kiírás alatt.)

 

 

Beadandó (Tablókon):

– 1 db színes berendezési alaprajz minden helyiségre vonatkozóan. M=1:50
– jellemző színes falnézetek a kiemelt helyiségekről. M=1:20 vagy M=1:25 (min. 4 db)
KIEMELT HELYISÉGEK:
– fürdőszoba – kötelezően és kizárólagosan betervezendő: Geberit, Kolo,
Keramag, Keramag Desing termékek
– nappali,
– konyha-étkező
– home-office
– MINIMUM 5 DB TÉRI ÁBRA:
– 1 db fürdő
– 1 db nappali
– 1 db terasz vagy kert
– 1 db home-office
– 1db konyha-étkező

 

A tervdokumentáció anyagai:

1. Műleírás
2. Eredeti alaprajz  ( M= 1:50 )
3. Építési – bontási terv (lehet külön is)   ( M= 1:50 )
4. Világítási rajz lámpahelyek méretezett megjelölésével ( M= 1:50 )
5. Konszignációs táblázatok a lakás, illetve a kert vagy terasz bútoraira, betervezett tárgyaira vonatkozóan
6. Szín- és anyagminta, fotó, rajz, amennyire lehetséges

 

CSALÁDMODELL

 

Adott:

Fiatal, 30-as éveik elején járó pár. Munkájukból adódóan sokat tartózkodnak külföldön. A pár egyik tagja fotóriporter, a másik író, újságíró. Bár sokat utaznak, intenzív társasági életet élnek, szeretnek főzni, grillezni. Az otthon töltött időt szeretnék elegáns, igényes környezetben eltölteni.

 

Igények:

– nagyobb társaság fogadására alkalmas nappali, étkező tervezése otthonos, fiatalosan igényes kialakítással
– vendégek részére külön mellékhelyiség tervezése szükséges;
– otthoni, számítógépes munka végzésére alkalmas home-office kialakítása;
– fontos kívánság a világítás korszerű, minden igényt kielégítő megoldása;
– árkategória: jó minőségű, közép és felső kategóriába tartozó berendezésre van igényük, különös tekintettel a konyha-étkezőre és a fürdőszobára. Relax-wellbeing életérzést, minden igényt kielégítő fürdőszoba
– vendégek fogadására alkalmas kert vagy terasz kialakítása szükséges (grillezés, kerti parti, jacuzzi stb.)
– Szeretik a meleg, elegáns hangulatot, sok textillel

 

A termékekről a pályázatot támogató cégek műszaki információkat, katalógusokat biztosítanak.

 

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2015/12/EV_PALYAKEZDO_2015.pdf” color=”black” newwindow=”yes”] Év Pályakezdő Lakberendezője 2015 – letölthető kiírás[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2015/12/ÉV-PÁLYAKEZDŐ-2015-TERVRAJZ.pdf” color=”black” newwindow=”yes”] Év Pályakezdő Lakberendezője 2015 – Eredeti tervrajz[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/02/Technikai_segedlet.pdf” color=”black” newwindow=”yes”] Technikai segédlet 2015 [/button]