Év Lakberendezője pályázat - interjú

 

Interjú Cseh Edittel és Jóljárt Ágnessel, a LOSZ Év Lakberendező Teamje 2018 közönségdíjasaival

 

 

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

“A könnyű kihívások nem igazi kihívások, de a nagyobbak több kockázattal járnak. Az, ahogyan kezeljük azokat a kockázatokat, felkeltik bennünk a szunnyadó erőt, amelyet ezek nélkül sohasem fedeznénk fel. Semmi sem olyan erőt adó, mint a kockázatvállalás és a siker.”  (Kenneth Kamler)

 

Viczán Ágota
A feladat egy újépítésű irodaházban, egy 1853m2-es bérlemény teljes belsőépítészeti tervezése volt. Nem könnyű kihívás! 🙂 Rendkívüli megbízatás, ami rengeteg munkával és óriási felelősséggel jár!

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes
Valóban így van, szép és hatalmas feladat volt és nagyon nagy örömmel gondolunk vissza erre az időszakra, mert rendkívül mozgalmas és kreatív szakasza volt a szakmai életünknek.

V.Á.
Ami csodás sikereket is hozott! Hogyan indult ez a munka?

Cs.E. és J.Á.
Egy project management cég révén kerültünk kapcsolatba a megbízóinkkal. Személyes találkozót kértek, ahol a sikeres prezentáció után az első feladat az alaprajz felülvizsgálata volt, amit végül ennek teljes újragondolása, a térszervezés és a berendezési/ültetési terv követett. Majd a komplett design tervezést is ránk bízták. Így teljes koncepcióban gondolkodhattunk, a legapróbb részletekig.

Az igények felmérése után egyértelműen körvonalazódott, hogy egy rendkívül magas színvonalú, komoly munkahely kialakítására van igény, sok, különleges elvárással. Egyben tökéletesen funkcionáló és otthonos miliőket kellett tervezni, melyek egyedi design ötletekkel inspirálják az ott dolgozók munkáját. Szerencsénkre szabad kezet kaptunk a színek, a design tekintetében, kérésükre minőségi anyagokkal dolgozhattunk.

V.Á.
Majd következett a tervezési szakasz, tengernyi feladattal, átrajzolt éjszakákkal?

Cs.E. és J.Á.
Hosszú és intenzív munkafolyamat volt. Mivel ez egy nemzetközi cég, sok mindenhez kellett alkalmazkodni, különböző igényekhez és kérésekhez kellett illeszkedni. Nem könnyítette meg a munkát az sem, hogy a tervezés alatt újabb és újabb ötletek, változások merültek fel, melyekre gyors válaszokat kellett adni, ezeket a koncepcióba be kellett illeszteni.

Egy átlagos tulajdonságokkal bíró, tipikus iroda térből kellett különleges és kifinomult design hangulatot kihozni.
Minden visszacsatolás arról tanúskodik, hogy sikerült körbeérnünk, minden igénynek meg tudtunk felelni.

Különleges megoldások születtek, például tematikus kollaborációs terek, alternatív munkahelyek (park, futópaddal összekötött munkahely, vagy a biciklis szék, egyedi akusztikai rendszerek, stb.). Nagy szerepet kapott a fény támogatása és a természetesség, a természet becsalogatása az irodatérbe, a növényesítés sokfélesége.

Számunkra fontos tényező volt, hogy ebben a nagy térben legyen mindenhol valami izgalmas, látványos, különleges pont, de mégis az egységes és elegáns megjelenés legyen a meghatározó.

V.Á.
Van köztetek munkamegosztás? Hogy dolgoztok együtt?

Cs.E. és J.Á.
Fogaskerékszerűen kapcsolódunk egymáshoz, a látásmódunk nagyon hasonló. Minden apró kérdésben közös döntést hozunk, de Edit része főleg a tervezés, a műszaki kérdések, Ági feladata pedig a design. Mindketten jól kommunikálunk, jól beszélünk angolul, ami nélkülözhetetlen volt ehhez a munkához.

V.Á.
Olyan szeretettel beszéltek erről a munkáról, hogy már-már az az érzésem, hogy sajnáljátok, hogy vége van.

Cs.E. és J.Á.
Azért nem vagyunk szomorúak, mert minden remekül sikerült. A pozitív visszajelzések, az ügyfél elégedettsége és a fotózás a végén feltette a koronát, minden összeállt tökéletesen. Komoly kihívás, remek munka volt és csodás referencia lett belőle.