Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

Természetes és otthonos iroda

LOSZ Év Lakberendező Teamje 2018 – közönségdíjas munka

 

A felkérésünk az újépítésű irodaház egyik nagy alapterületű bérleményének teljes belsőépítészeti tervezésére vonatkozott.

A teljes belső kialakítás – funkciókiosztás, elrendezési/berendezési terv, teljes design és dekoráció – a terveink alapján valósult meg. Az iroda minden részletében átgondolt, testreszabott, TERMÉSZETES és otthonos, ahova szívesen járnak be a dolgozók.

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes

A tervezői koncepciót az irodaépület közege, adottságai és a dolgozók igényei inspirálták. A design stratégia alapeleme a „KINT-BENT” határainak összemosása volt, ezáltal a természet bevonulása az irodába.

Az ember és természet viszonya végigáramlik az 1853 m2-es területen, megmutatkozik a szín-, anyaghasználatban, a kollaborációs terek és pihenőzónák tematikájában, berendezésében (pl. park), padló- és falburkolatokon, a növényesítés sokféleségében és mennyiségében.

A stratégia másik fontos eleme volt a FÉNY támogatása.
A tér szervezése során a bőségesen beáramló természetes fény szabad utat kapott, a funkciók alakításánál fontos szempont volt, hogy az egész irodateret átjárhassa.

Az irodai funkciók optimális kiosztásúak mennyiségüket és elhelyezésüket tekintve a viszonylag nagy alapterületen belül (tárgyalók, opcionális munkahelyek, közösségi terek, kollaborációs terek, stb.), ezzel is a kényelmes és zökkenőmentes használatot biztosítva.

A recepció, a konferencia tér (3 összenyitható tárgyalóval) és a kávézó hangulatú konyha az irodatér középpontjában található, ezt az origót veszi körbe 3 nyitott irodatérből és megfelelő használatukhoz szükséges telefonos helyiségekből, tárgyalókból és kollaborációs terekből álló egység.

A berendezés válogatásánál (a lehetőségek keretein belül) a fő hangsúly a funkció – minőség – ergonómia – design négyesen volt.

Az iroda egészére jellemző a kompromisszum nélküli, játékos, változatos és inspiratív kialakítás.
A szerteágazó alapterületet hálóként fogják össze a csomópontokon megjelenő pozitív üzenetek és a kistárgyalók fóliáin a partnervárosok nevezetességei. Finom adalék a Hold-téma megjelenése a recepció és az ügyféltárgyalók területén.

A visszajelzések alapján nem mindennapi, szerethető irodát kapott ügyfelünk.

 

Cseh Edit és Jóljárt Ágnes