Év Lakberendezője 2019 - közönségszavazás

Siófoki lakás

Andok Zsuzsanna (40630 pályázat)

 

LOSZ Év Lakberendezője kategória

 

Fiatal pár részére tervezett siófoki lakás megjelenésére egyszerű-letisztult design jellemző. A kérésüknek megfelelően a padlóra-falra kőburkolat került, a fehér beépített szekrények természetes natúr színekkel kombinálva erősítik a modern hatást – mely a fő cél volt, és egységes megjelentést is kölcsönöz otthonuknak.

Az eredeti alaprajz újragondolása az alábbi szempontok szerint történt:

  • külön hálószoba és gyerekszoba
  • minden igényt kielégítő, jól felszerelt konyha
  • rengeteg beépített szekrény- tároló legyen

A feladatot némileg nehezítette a fordított trapéz alakú alaprajz, illetve a lakás rövidebb falszakaszán elhelyezkedő két ablak.

Andok Zsuzsanna (40630 pályázat)Az eredeti konyha helyén gyerekszoba lett, a kamra ezúttal egy gardrób szoba szerepét tölti be. Az előszoba vízszintes kettéosztásával a lakás közepére a konyha, a bejárathoz közel az előszoba került. Az eredetileg szobaként használt helyiségből üvegtégla fallal lett leválasztva a hálószoba, az ágy két oldalán beépített gardróbokkal, polcokkal. A fennmaradó részre került az étkezőt és a nappali. Minimális falbontással, funkciók felcserélésével a 65 nm-es alapterületű lakás szinte minden négyzetcentimétere kihasználásra került.

Az előszoba plafonig beépített szekrényében akasztós és polcos részek is vannak, kabátok és cipők tárolására. A bejárati ajtótól jobbra egy pados cipőtároló került, fölé fali tükör akasztóval. A nappali és étkezőbe – úgy mint a lakás többi részébe is az egységesség igénye miatt- ugyanaz a kőburkolat került, feles kötésben rakva, mintha parketta lenne. A hosszú és ferde fal kőburkolattal borított, ugyanaz került a tv falára is. Az ide választott kőburkolathoz tökéletesen illő csempe került a konyha, a fürdő, és a WC falára is, strukturált fehér csempével kiegészítve. Izgalmas felületeket és színkombinációt alkotva.

A hálószobába Kerma Luna bőrpanel került fejtámlának, színben harmonizál a Jaf Holz Arland fenyő ajtók keretével, a bútorok Egger antracit kerámia bútorlapjával. és a mahagóni színű Romantik radiátorokkal. A beépített berendezések Electrolux és Teka márkájúak, a kapcsolók-konnektorok Legrand Allure, a lámpák Eglo, Lampex, Britop és MaxLight gyártók termékei.