Év Lakberendezője 2019 - közönségszavazás

Japános minimál

Bagi Viktória (17570 pályázat)

 

LOSZ Év Lakberendezője kategória

 

2018 nyarán keresett meg egy éppen a gyermeküket váró fiatal házaspár, hogy tervezzem meg nekik Óbudán lévő, újonnan épülő 110 m2 alapterületű lakásukat. Ekkor a társasház építkezése már zajlott, de pont időben sikerült csatlakozni a munkálatokhoz.

Az igények a következők voltak:
a konyha-étkező-nappali egy légtérben való kialakítása valamelyest szeparálva, a szülőknek egy hálószoba gardróbbal és egy saját bejáratú fürdőszoba, egy kisebb babaszoba és egy nagyobb vendégszoba tervezése, ami később gyerekszobává alakítható, külön fürdőszoba a gyereknek (gyerekeknek), egy dolgozószoba, ahol a családfő végezheti otthonról is a munkát, az előszoba és egy külön mellékhelyiség kialakítása mosdóval. Fontos szempont volt a tágas terek kialakítása minimál stílusban, magas minőségű termékek használata és külön kérés volt, hogy jelenjenek meg japán stílusjegyek, ugyanis közel áll a párhoz.

Bagi Viktória (17570 pályázat)A társasház teljes területén hőszivattyús rendszerrel oldották meg a fűtés-hűtést, melynek kialakításához alkalmazkodnunk kellett a mennyezetben futó csövek miatt. Ennek következtében álmennyezetben nem gondolkodtunk, a falakon próbáltunk design elemeket megjeleníteni, mint pl. a nappaliban látható falba süllyesztett LED világítást tölgyfalécekkel kiegészítve, a hálószobában található betonhatású bútorlappal és süllyesztett LED profillal kombinált hátfalat, valamint a nappali és az étkező közötti válaszfalat melyben elhelyeztünk egy bioethanol kandallót és a TV-t. A konyhában egy a munkalappal egybefüggő szintén betonhatású hátfalat tettünk.

A lakás teljes területén a fekete, fehér, szürke, azon belül is az antracit és a fahatás uralkodik. Mindenhova laminált padló lett lerakva a vizes helyiségek kivételével. Eredeti terv szerint tatamit szerettünk volna a hálószobába az ágy alá és a nappaliba, ezzel is kiemelve a japán stílust, de sajnos a padlófűtés kialakítása miatt már nem volt rá lehetőségünk. A helyiségek elhelyezkedése miatt szerettük volna elkerülni a burkolatváltókat, ezért az előszobában, étkezőben, konyhában, nappaliban és a hálószobában is vízálló „Haro Disano” laminált padló található. A vízállóság a konyha miatt volt szempont. A gyerekszobákban és a dolgozóban „EGGER” laminált lett alkalmazva. A vizes helyiségekben „Century, Supergres, Naxos, Caesar és FAP” burkolatok láthatóak. A gyerek fürdőben igyekeztünk lágyabb, világosabb színeket és textúrákat alkalmazni a szülői fürdővel ellentétben, ahol sötét színek láthatóak. „Grohe” csaptelepek, „Laufen” szaniterek és „Radeco” radiátorok lettek beszerelve. Egyik fürdőszobába sem terveztünk külön zuhanykabint, viszont mindkét helyiségben megoldott a zuhanyzás esőztetővel, fejzuhannyal és kézi zuhannyal. A mosásra a gyerekfürdőben adtunk lehetőséget egy mosó és egy szárítógéppel. Kialakításra került a bútorban egy szennyes ledobó is. A kádtöltés a túlfolyón keresztül működik. A beépített bútorok a „Szekrénymester Kft.” által készültek a konyhától kezdve egészen a gardróbon keresztül a fürdőszobákig. Ami a konyhai és fürdőszobai gépeket illeti, „AEG” termékek lettek betéve. A konyhában beépítésre került egy mosogatógép, sütő, mikro, hűtő, főzőlap, szagelszívó, valamint a szigetben egy munkalapba süllyesztett konnektor egység. A konyhából és a nappaliból gyönyörű kilátás nyílik a kertre és a hegyre.

A hálószobába egy szintén egyedi tervezésű japán stílusú ágy lett megálmodva, melyet a „Japándesign” készített el számunkra a tölgyfalécekkel együtt. Ami a világítást illeti, „EGLO” és „ELTER” testek lettek felszerelve. Egy-két elegáns kiegészítő (komód, dohányzóasztal) az „ID Design”-ból lett beszerezve, a többi bútor pedig a „Vakum Design”-ból. A kandalló tartályt a „Kandallómánia”, a festményeket pedig a „Nazo Art” biztosította.

Ügyfeleim 2019 nyarán vették birtokba újdonsült otthonukat, ahol azóta boldogan élnek 1 éves kisfiúkkal és a képeken is szereplő kutyusukkal, Mangoval!

Végeredményképpen beszéljenek magukról a képek! 🙂