Év Lakberendező Teamje 2019 - közönségszavazás

Design mint eszköz...

Goldesign – Biró Emese és Sípos Sára Luca
(44750 pályázat)

 

LOSZ Év Lakberendező Teamje kategória

 

Egy két szintes családi ház (földszint, emelet) belsőépítészeti kialakítását készítettük el, két gyermekes, középkorú házaspár igényeit figyelembe véve.

Egy olyan otthon megalkotására törekedtünk, ami többségben egyedi elemekből áll, egy modern stílust kedvelő család ízlését teljes mértékben kielégíti. Egy otthont, ahová a felelősségteljes hétköznapok fáradalmai után szívesen térhetnek haza, valamint a baráti társaságuk fogadására is alkalmas helyszíneként szolgál.

Célnak tűztük ki a belső tér, komfortos, letisztult stílusú kialakítását. A család kérését figyelembe véve igényes, kényelmes, ízléses, modern bútorokat terveztünk a lakótérbe. Igyekeztünk, hogy otthonos és könnyed hatást érjünk el. Ezen igények alapján indult el a tervezés.

A házba belépve bejutunk az előszobába, amely a garázsból is közvetlen megközelíthető. Az előszobában a négy fő számára alkalmas gardrób lett beépítve, mely cipők és ruhák tárolására egyaránt használható.

Goldesign - Biró Emese és Sípos Sára Luca (44750 pályázat)Ebből nyílik az egyterű nappali-étkező, amely a ház központja. A nappalit kényelmes, puha kanapé és fotelek uralják összeillő színekben, amik illeszkednek a padló gránitburkolatához és az azt borító nagyméretű gyapjúszőnyeghez. Az itt-ott elhelyezett puha takarók és párnák a meleg hangulatot biztosítják. Mivel az étkező is ebben a térben helyezkedik el, stílusában és színeiben harmonizál a nappaliba választott bútorokkal. Ennek a térnek fontos eleme a világítás. Az álmennyezetben elhelyezett spotok alternatív kapcsolókkal kapcsolhatóak. Kialakítottunk egy közlekedő sávot megvilágító spot sort, ami külön kapcsolható a nappali és étkezőben elhelyezett általános világítástól. A függesztékeket egy lámpacsaládból választottuk az egész házba. Így a világítótestek szerves részei a ház egységes hangulatának megteremtésében.

Ebből a térből jutunk a konyhába, amiben egy reggeliző sarkot is beterveztünk. A konyha funkcionálisan és ergonomikusan átgondolt, modern gépekkel ellátott. A bútor színe törtfehér, a munkapult antracit színből készült.

A konyha közvetlen kapcsolatban áll a kamrával, ami a maximális helykihasználtság érdekében a lépcső alatti térben helyezkedik el. A konyhát tapétaajtóval választottuk el a nappali-étkező terétől a szeparáltság és a maximális komfortfokozat elérése érdekében. A kivitelezés végső szakaszában a megrendelő kérésére az ajtót megszüntettük.

A nappaliból nyílik a szülői háló és egy fürdőszoba. A házban lévő három hálószoba kialakításánál meleg, barátságos hangulatra megteremtésére, maximális kényelemre és ergonómiára törekedtünk mind színekben, mind anyaghasználatban. Gardróbszoba kialakítására nem volt elegendő hely, ezért a ruhák tárolását is ezekben a szobákban kellett megoldanunk.

Goldesign - Biró Emese és Sípos Sára Luca (44750 pályázat)A gyerekek részére külön szobákat kértek a megrendelők, tekintve a nemüket és a korukat. Az emeleten helyet kapott a két gyermek külön hálószobája, egyikük 10 éves lány, másikuk 14 éves fiú. Ezen kívül kialakítottunk egy közös tanuló szobát is, aminek erkélykapcsolata van. A gyerekek fürdőszobájában dupla mosdós fürdőszobaszekrényt és nagyméretű kádat terveztünk be. Az emeleten található még egy mosókonyha is, ami háztartási helyiségként is szolgál.

Összességében egy hangulatos és egységes összképet nyújtó otthont terveztünk a négytagú család számára. Színvilágban a visszafogott pasztellszínek a jellemzőek, uralkodók a szürke és árnyalatai a felnőtt részen, a beige és árnyalatai a gyerekek részén. A szürke és beige színek ellenpontozásaként megjelenik a világoskék, ami a finomságot hangsúlyozza. Az egész ház területén a magas minőségű, de hagyományos jellegű anyagok használata mellett döntöttünk.

Figyelembe véve a ház adottságait, igyekeztünk a lehetőségekhez mérten a legtöbbet kihozni az adott térből.