Év Pályakezdő Lakberendezője 2019

Lakásétterem

Dr. Kerekes Andrea (62940 pályázat)

 

LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője kategória

 

Elrendezés
A lakásétteremként használt ingatlan elrendezését elsősorban az a kettős funkció határozta meg, mely szerint a tulajdonosok lakásként és étteremként is kívánják használni az ingatlant. Ennek figyelembevételével a nappali-konyha-étkező rész úgy lett kialakítva, hogy a lakásétterem üzemelésekor a nappaliban lévő szekrényben elhelyezett kinyitható asztal kerül a kanapék közé, ahol 4 fő étkezhet.

A konyhai pultnál 3 fő étkezésére van lehetőség, illetve saját használat esetén a gyors étkezés lehetőségét biztosítja a tulajdonosok számára. Az étterem 8 fő étkezésére alkalmas különteremmel is rendelkezik, mely a család ebédlője, ha nincs nyitva az étterem. A nappali és a közlekedők elrendezésével lehetőség nyílt egy borszoba kialakítására is a konyha mellett.

Kialakításra került a vendégek mosdója (2. fürdőszoba) és a dolgozók fürdőszobája (3. fürdőszoba).

Dr. Kerekes Andrea (62940 pályázat)

A lakás többi részét kizárólag a tulajdonosok használják. A hálószoba és a családi nappali egy légtérben került kialakításra, mely esetben a háló részt függönyfal választja el. A családi fürdőszoba méretei úgy növekedtek, hogy lehetőség nyílt gardrób szoba kialakítására.

Alkalmazott technológia
A lakás anyaghasználatában az üveg innovatív megoldásai érvényesülnek.

Szín és formaválasztás
Az étterem konyhája távol-keleti inspirációjú, ezért a megjelenő színek a föld színei, naturális színek. A formák megválasztásában is visszaköszön a letisztult, nyugalmat árasztó, a természetközeliséget megjelenítő formák gazdagsága. A szaniterek formája letisztult, sallang mentes egyenesvonalú, az 1. fürdőszoba zuhanykialakítása egyedi vonalú.
A tervezői koncepció színhasználatában is egyszerű, letisztult szürke és barna , nyersfa színek változata

Anyaghasználat
A burkolat mindenütt Tubadzin greslap, illetve egzóta fa borítás. A lakásban több helyiségben kaptak hangsúlyos szerepet a Technographica tapétái.