Év Pályakezdő Lakberendezője 2019

Lakásétterem

Kaufmann-Garbai Emese (66100 pályázat)

 

LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője kategória

 

A lakás egy 30 év körüli párnak készült, akik mindketten a gasztronómiában dolgoznak, a nő mint cukrász, a férfi pedig szakácsként és első lakáséttermüket készülnek megnyitni a saját otthonukban.

A design koncepció megalkotásánál fontos szempont volt, hogy a lakásétterem és a privát lakrész egymástól jól elkülönüljön, funkcióját tekintve egymástól szeparálva legyen kialakítva.

Kaufmann-Garbai Emese (66100 pályázat)

A lakásétterem részben kialakításra került egy amerikai konyha a legmodernebb Miele konyhai gépekkel és egy étterem rész, melyben egyszerre maximum 16 vendég tud kényelmesen vacsorázni. A lakásétteremhez tartozik egy terasz is, ami segíti a vendégek kikapcsolódását. A vendég séfek számára kialakításra került egy zuhanyzóval ellátott fürdőszoba, ahol öltözhetnek, készülődhetnek. Emellett a lakásétterem részben, a bejárattól balra található a vendég WC mosókonyhával. A konyhához tartozik még egy kamra, amögött pedig a gardrób található, melynek bejárata a lakórészből nyílik.

A lakáséttermet és a lakrészt egy zárható ajtó választja el egymástól, így teljesen elzárva a privát részt a nyitott étterem helyiségtől. A privát lakrészhez egy tágas nappali, világos hálószoba, fürdőszoba WC-vel és fürdőkáddal, gardrób, valamint egy terasz tartozik.