Év Pályakezdő Lakberendezője 2019

Gasztro emelet lakáséteremmel

Takácsné Présel Nikolett (11430 pályázat)

 

LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője kategória

 

Az előszobába beérkezve egyből tágas tér fogad a falak átmozgatásának köszönhetően, amit fokoztam a színek és fények használatával. A bejárati ajtó falán egy apró geometrikus mintázatú tapéta található, aminek a színe bézs árnyalataiban jelenik meg. Az előszobafal belső részén pedig szövésében a tapétához passzoló textillel van beborítva a fal, valamint az előszoba bútorrészeként is megjelenik a textil a padon. Az előszoba bútor egy fali kiszögelésben található így a térből nem vesz el, de a kialakításának köszönhetően maximálisan ki van használva a szükséges funkciók szempontjából. A szekrényrésznél található egy pad ahol kényelmesen ülve tudjuk fel illetve levenni a lábbeliket. Mögötte egy szabad akasztórész van. Baloldalon belül egy polcos tároló lett kialakítva, ahova a táskák elhelyezhetőek, illetve elölről plusz akasztós szekrény is található. A cipőket pedig a pad alatti zárt illetve nyitott résznél lehet elhelyezni.

Innét közelíthető meg a vendég fürdőszoba illetve a vendég mosdó is.
A vendég fürdőszoba illetve a vendég mosdó azonos stílust és színvilágot kapott. A padlón apró hatszögű fehér mozaik található, ami egy egyedi korall szín keveréssel készült JUB fugával van kiemelve. A fali burkolatok játékosságát szintén a korall színű fuga adja meg. A falakon sima 10×30-as fehér csempe található. Kivéve a zuhanynál ahol egy nagyobb méretű közép meleg szürke csempe különleges elforgatott 45°-os kiosztást kapott. A rozsdamentes szaniterek rosegold színvilágúak. A vendég séfeknek egy letisztult szekrényt terveztem, ahol tárolni tudják a ruháikat és tárgyaikat.

A vendégmosdóban is vissza köszön a korall színvilág a fehérrel valamint a rosegolddal. Ahogy beérünk a mellékhelyiségbe a falon dekorációs elemként is funkcionáló bronztükör és rézlemezek, találhatóak méhsejt mintázatban. A hatszögű mintázat a WC tartály falán is megjelenik akár csak a padlón. A burkolatok méretével játszottam, hogy ne legyen túl mozgalmas a helyiség hatása a sok hatszög mintától. A vendég fürdőszoba illetve a vendég mosdóban a villanykapcsoló és konnektorok keretei szintén réz színben jelennek meg a Legrand Valena Life családból.

Takácsné Présel Nikolett (11430 pályázat)

A konyha és étkező részt egy bútorlapból és fémhuzalból gyártott térelválasztóval különítettem el az előtértől. Ez az elem dekorációként megjelenik az étkező egy másik pontjánál is. Valamint a konyhában található szerkezeti elem eltakarásaképpen ugyan ez az anyag felfut a mennyezetre is és egészen az étkező széléig tart. Itt a bútorlap felsőrészénél LED világítás kapott még helyett, valamint a nagy főző sziget felett, innét kerül belógatásra a látvány középpontjában álló növényes lámpa. Aminek a kialakítását köszönhetően egy fém vázon kaspók vannak kialakítva és onnét kúszó vagy logó növényekkel dekorálhatjuk, míg a világítás a váz közepén kikandikál a növények közül.

A konyhát úgy alakítottam ki, hogy a tűzhely a középpontban legyen, valamint a vendégek a séfekkel közösen tudják egy pohár bor társaságában elkészíteni az ételeket. Vagy mint egy látvány konyhaként körbeülik a sziget részt és úgy lesik el a finomságok elkészítési módjait. A sziget körül mélyzöld bársony borítású bárszékek szolgálják a kényelmet. Valamint középen ehető növények és fűszernövények vannak besüllyesztve a munkapultba. A főzőlap felőli oldalon süllyesztett konnektor van kialakítva. Illetve olyan típusú főzőlapot választottam, amibe az elszívó rendszer be van építve, így nem zavar a látványban. Valamint a konyhasziget két oldalán 1-1 borhűtőt is elhelyeztem.

A konyha frontok megjelenése letisztult matt fehér és finom szálcsiszolt fogantyúkat kapott. A készülékek beépítettek, megjelenésük szintén a letisztult vonalat követi. A mosogatótól balra található a beépített mosogatógép is.

Az étkezőben a zöld színvilágot vittem tovább és a fényekkel játszottam a különböző kialakítású álmennyezetek segítségével és függelékekkel. Úgy alakítottam ki a világítások pontjait, hogy kellemes fénybe tudjanak, étkezi a vendégek és ahol nincs, asztal ne legyen plusz fény „folt”.

A konyha mögötti résznél került kialakításra a háztartási helyiség, ahol az ott élők mosógép, szárítógép és egy plusz egy mély mosogató medence segítségével tudják megtisztítani ruháikat, cipőiket. Valamint a kamra ajtajához közeli részen fagyasztószekrény és kamraszekrény került elhelyezésre.

A folyosón végighaladva érkezünk a privát részre, aminek a nappali része nincs elzárva ajtóval, de még is egy rejtet pihenésre szolgáló helyiség került kialakításra a falak átmozgatásával. Itt szintén különböző fényforrások vannak, fő illetve dekor világítások, amit a lakás okos otthon vezérlőjével akár telefonról is tudnak a tulajdonosok irányítani. Ilyen például a 3D beton hatású fal körüli LED szalag világítás vagy az álmennyezetbe rejtett LED világítás. De a nappali bútorba is be van építve a lábazatba és a polcokba hangulatvilágítás. A stílusban a letisztult, modern hatás jelenik meg ezt az Aris Concept kanapé és fotel is visszatükrözi.

A hálószoba és a fürdőszoba egy teljesen zárt egységként lett kialakítva. A fürdőszobán keresztül közelíthetjük meg a hálószoba részt. A hálószobának a fókuszpontja a zöldes-kékes márvány hatású tapéta poszter. Amit még külön kiemeltem egy keretként az álmennyezetből lefutó LED világítással. Valamint pluszként még a padlótól felfelé futó világítással. Az ággyal szemben Komandor egyedi beépítésű gardrób rendszer került megtervezésre. Aminek a különlegessége, hogy a tolóajtók keretei rézből vannak és átlátszó üvegajtókat kapott. A felsőszekrény rész kialakításánál pedig, hogy rendezettnek tűnjön az összlátvány, cappuccino színű front van. A belső elrendezés megvilágítása vezérlés segítségével itt is állítható illetve kapcsolható.

A hálószoba és fürdő kapcsolatát az egységes parketta valamint a zöldes-kék szín teszi lehetővé. A kád mögötti falra üvegmozaik csempe csíkokat terveztem be, valamint a vizes blokkok között nagyméretű Tubadzin lapokkal van burkolva. Mivel a mosdót az ablak elé helyeztem, de ha szükséges a készülődés során a tükör így egy egyedi sin rendszeren futó felosztott tükrös megoldást került kialakításra. A WC feletti és melletti falon pedig ombre hatású falfestés kerül kialakításra.