Gubacsi László az Év Hallgatója – Stílusház Oktatási Stúdió

 

„Tegyél pontot minden i-re és húzz át minden t-t: ez a siker titka!”  (Stephen King)

 

Körbe ölel a siker, hiszen új lehetőségek nyílnak a munkahelyeden, készül Veled az Év Hallgatója interjú, egyszóval úgy látszik, hogy amibe belefogsz elismerésre talál! Hobo egyszer azt mondta, hogy a sikernek ára van és nem titka. Te is így gondolod?

 Gubacsi László

Gubacsi László (G.L.):  Úgy gondolom, hogy rendkívül sok mindent megteszek azért, hogy jó munkát adjak ki a kezeim közül. Tisztelem a feladatot és nagy alázattal látok neki, pontosan, precízen, úgy ahogy ezt egy rendes maximalista teszi!

Viczán Ágota (V.Á.): ­– A terveidből látszik, hogy a tervezési folyamat is jól átgondolt munka!
G.L.: – Minden tervezést gondos előkészítés előz meg. Tájékozódom, minden információt begyűjtök – minden újdonság érdekel- és csak ezek után kezdek a feladatnak. Annak ellenére, hogy már az első pillanatoktól kezdve „fejben látom” a teret, komplex módon gondolkodom. Aztán készítem el az alaprajzokat. Számomra a legizgalmasabb része a tervezésnek a térrendezés. Nagyon szeretem a különleges formai megoldásokat, csábítanak a nagyvonalú, attraktív terek. Talán ezért vonzó számomra a közületi tervezés, ahol optimális esetben nem kell megküzdeni a szűk helyekkel, ebből a szempontból kötöttségek nélkül alkothatok.

 

V.Á.: – Csodásan rajzolsz, gondolom, sokan méltatják a tehetségedet!?
G.L.: – Gyermekkorom óta érdekel a rajz, vonz a művészet, mégis műszaki pályára mentem. Ez – mint minden plusz tudás – segít abban, hogy olyan dolgokat tervezzek, melyeket meg is lehet valósítani. Otthon folyton barkácsoltam valamit, tudom, hogy mi működhet és mi nem. De mindig is ott motoszkált a fejemben az alkotás vágy, így aztán életem egyik fordulóján beiratkoztam a Stílusház Lakberendező iskolába. Itt értő kezekbe kerültem, segítő és motiváló környezetben tanulhattam. Valóban sok dicséretet kaptam, persze én mindig látok hibát a rajzaimban, de azt gondolom, hogy ez így van rendjén. Továbbá úgy látom, hogy a kézi rajz mellett rendkívül fontos, hogy a megrendelőknek igényes, látványos gépi terveket is készítsünk. Számomra első helyen szerepel, hogy a megrendelő tökéletesen elégedett legyen!

 

V.Á.: – Valóban rendkívül látványos, lendületes formai elemeket használsz. Kinek a munkái ösztönöznek?
G.L.: – A színek alkalmazásában nem vagyok elég merész, de a különleges formák látványa lebilincsel. Nagyon szeretem a világítással kapcsolatos egyedi, kivételes megoldásokat. Vallom, hogy egy jó világítással be lehet rendezni egy teret! Szeretem Zaha Hadid extravagáns, organikus high tech munkáit, de szeretem a kihívásokat, az új feladatokat, így bármely stílusban szívesen tervezek.

 

V.Á.: ­– Milyen elképzeléseid vannak a jövődről? Mivel lennél elégedett?
G.L.: – Nagyon szeretném magam megmérettetni az „Év Pályakezdő Lakberendezője” pályázaton. Erre tudatosan készülök. De az igazán komoly dédelgetett álmom, az a bútortervezés, kisszériás luxus kategóriában.

 

Gubacsi László pontot tesz minden i-re és áthúz minden t-t. Ez az Ő „titka”, fűszerezve tehetséggel, szerénységgel és óriási tudásvággyal. Hiszem, hogy még hallunk róla!