A LOSZ Őszi Szakmai konferenciáján kihirdették a BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége közös pályázatának nyerteseit:

 

A Stílusrandevú II. pályázat

nyertese: Papp Linda

különdíjasa: Dr. Kerekes Andrea

közönségdíjasa: Dudás Nóra

 

Köszönjük a pályázatokat és gratulálunk a nyerteseknek!

 

 

“Egy remekmű tanulságai nem rekednek meg az időben

 

A BÁV és a Lakberendezők Országos Szövetségének Stílusrandevú pályázata második alkalommal ösztönözte a lakberendezőket, hogy mutassanak ötleteket a minőségi eklektikára. Idén a BÁV-ból és Herczeg Zoltán divattervező gyűjteményéből származó retró darabokat kellett felhasználni, amelyeket modern, vintage vagy antik tárgyakkal lehetett kombinálni.

 

A pályázók szabadon dönthetnek arról, hogy egy általuk megálmodott, teljesen új enteriőrtervbe illesztik-e be a kiválasztott műtárgyak 3D fotóit, vagy egy régebbi tervüket alakítják át. A tárgyak és a bútorok színe, kárpitmintája, anyagfelületei, valamint a festmény keretének színe szabadon változtatható volt. A pályázatra beérkezett művek általában modern környezetbe helyezték a megadott darabokat, így Hincz Gyula Figurális kompozíció című festményét, egy retró állólámpát, egy tükröt, egy komódot,  valamint Herczeg Zoltán gyűjteményéből egy magas támlájú széket.

 

A pályázatot Papp Linda nyerte, aki egy századelőn épült Andrássy úti lakás enteriőrjét tervezte meg olyan megrendelőknek, akik tisztelik a hagyományokat, de igénylik a letisztult, kortárs esztétikát és a modern anyaghasználatot. Ennek megfelelően az étkezőben Shiro Kuramata üvegpolca mellett Ferruccho Laviani enyhén retróba hajló tálalója is megtalálható. Az olasz ebédlőasztal köré jellegzetes Philippe Starck székeket, az asztalfőre pedig sárga kárpitozású retró székeket tervezett.

 

Az étkezővel egyterű, visszafogott színvilágú nappaliban Hincz Gyula Figurális kompozíciója kerül a középpontba, amely többek között Havadtőy Sámuel festményeivel alkot harmonikus egységet. A térben a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítő, modern bútorok mellett egy antik vonalvezetésű kanapé is helyett kapott. A minimalista FLOS lámpákat jól egészíti ki a retró állólámpa letisztultsága.

 

Papp Linda munkája:

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Papp-Linda.01.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Papp-Linda.02.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Papp-Linda.03.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Papp-Linda.04.jpg[/imagetab]
[/tabs]

 

A pályázat különdíját Dr. Kerekes Andrea, a Junior Art Center Lakberendező Iskola első éves hallgatója nyerte el. A modern ethnic stílusban elképzelt ibizai nyaraló nappalijának központi elemeit a pályázati kiírásban szereplő berendezési tárgyak képezik. A ház a korszerű és a hagyományos kombinációja, a kulturális identitás által ihletett, azonban nemzetközi is, egyszerre nagyvonalú és puritán. A terv elkészítésekor, ahogy műleírásában írja, a nagyvonalú térelrendezésre törekedett, hogy az egyes tárgyak külön-külön is uralni tudják a teret.

 

A tervező a hatvanas-hetvenes évek berendezési tárgyait integrálta a korszerűen modern, de hagyományokból merítkező ethnic stílusba. Így a magas támlájú székeket Mario Bellini 1976-ban tervezett La Rotonda asztala köré csoportosította, amely egyszerre modern és kezdetleges. A nappali része lett az uszadékfából készített egyszerű vonalú pad, e fölé került a Hincz alkotás, amely az enteriőr fókuszpontja lett. A kisméretű komód és az állólámpa új színt kapott, mivel a stílus frissessége megkövetelte a változtatást.

 

Dr. Kerekes Andrea munkája:

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Dr-Kerekes-Andrea.01.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Dr-Kerekes-Andrea.02.jpg[/imagetab]
[/tabs]

 

A közönségdíjat, amelyre a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán lehetett szavazni 2018. szeptember 17. és 26. között, Dudás Nóra nyerte egy műkedvelő család nagyvárosi lakásával. A pályamű középpontjába Hincz Gyula festménye került, amelynek trikróm színharmóniájára épülnek a belső tér színei.

 

Dudás Nóra munkája:

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Dudás-Nóra.02.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2018/10/Dudás-Nóra.01.jpg[/imagetab]
[/tabs]

 

A pályázatot elbíráló zsűri tagjai:
Ács Erzsébet lakberendező, a LOSZ elnöke
Herczeg Zoltán divattervező
Kővári Judit, a Junior Art Center oktatási igazgatója, a LOSZ elnökségi tagja
Tűzkő Péter, a BÁV műkereskedelmi üzletágának vezetője
Varga Anikó lakberendező, a 2015-ös Stílusrandevú pályázat nyertese

 

A pályázati anyagokat és a hozzájuk kapcsolódó műleírásokat a www.bav.hu/stilusrandevu oldalon lehet megtekinteni.”

 

Szabó Krisztina

BÁV Zrt.