Enteriőr Reggeli a Canon szervezésében

Hogyan varázsoljunk egyedi enteriőrt?

Összefoglaló a Canon Enteriőr Reggelin elhangzott bemutatókból

 

 

Tartalmas inspiráló délelőttöt tölthettünk el kreatív szakemberek társaságában, finom falatokkal kísérve, kávéillatban, a Városliget Café Törley termében. A találkozót a Canon Hungaria Kft. szervezte, hogy bemutassa a digitális nyomtatás kreatív előnyeit kifejezetten enteriőr tervezők számára.

Lakos László üzletágvezető ismertette a Canon technológiáját, mely egyedi struktúrájú, különleges nyomathordozókat is kezel. A folyamat során a tinta UV LED fény hatására 28-33 Celsius fok közötti állandó hőmérsékleten térhálósodik és így nem változtatja meg a papír/tapéta/vinyl mechanikai tulajdonságait. A tapéták egymás mellé illesztése ennek köszönhetően tizedmilliméter pontossággal történik. Továbbá, az UV-gél festék a térhálósodás után strapabíró, karcálló lesz, és a nyomat tisztítható vízzel, vagy a háztartási tisztítószerekkel. A hagyományos fali dekorációkat az analóg berendezések úgynevezett „nyomtatási szélessége” is korlátozta. Az állandó minta és a nyomtatási szélesség miatt ismétlődik a tapéta mintázata. A digitális nyomatok lehetővé teszik a belsőépítészek számára, hogy szó szerint „a kereteken kívül”, gondolkodjanak.

A trend egyértelműen az egyedi minták felé tart. A nemzetközi belsőépítészeti piac mérete 2027-re eléri 838 milliárd $-t. Éves 3,9%-os folyamatos növekedés mellett (forrás: Allied Market Research). Az ipari nyomtatási piac 2018-as 90 milliárd $-s szintről 2024-re eléri a 137 milliárd $-t (forrás: Smithers Pira).

Digitális nyomtatással csempe utánzatot, falfestményt, életnagyságú, élethű fotókat lehet belső terek falaira alkalmazni. A fogyasztók egyre növekvő vágyról tanúskodnak, hogy életterüket egyéniségükhöz igazítsák. A folyamatosan változó dizájn/divattrendek megkövetelik, hogy a belsőépítészet rugalmasabb, alkalmazkodóbb és dinamikusabb legyen, mint valaha.

A belvárosi, nagy belmagasságú lakásokban rengeteg munka a falakat rendbe hozni, és összehangot teremteni a klasszikus épületekben. Digitálisan nyomtatva különleges tapintású és fényű tapétával lenyűgöző enteriőr kelthető életre, márványhatású felületekkel vagy növénydekorációt imitáló óriás képekkel. Hasonló kihívás a kis alapterületű újépítésű otthonok dekorálása is, ahol a matt és fényes nyomtatás váltakozása azonos felületen olyan lehetőséget ad a fényekkel és tükröződéssel való játékra, amely tágíthatja a teret.

Az üzleti megrendelők a beltéri dekorációval márkaélményt teremtenek ügyfeleik, vásárlóik számára. Az egyszerű falburkolatok helyett izgalmas dekorációra vágynak immár a márkák, legyen szó divatáru üzletről, szállodáról vagy irodatérről. Az irodaterületek egyre inspirálóbbak, dinamikusabbak és rugalmasabbak a munka/magánélet egyensúlyával kapcsolatos attitűdök megváltozása, a fiatal munkaerő-tehetségek vonzásának és megtartásának szükségessége, valamint a termelékenység és az alkalmazottak elkötelezettségének optimalizálása miatt.

Az e-kereskedelem és a változó vásárlói magatartás miatt a globális kiskereskedelmi szektorra nehezedő nyomás megköveteli, hogy az üzlethelyiségek még magával ragadóbb márkaélményt nyújtsanak, ami ösztönzi a személyes látogatást és a termékek kipróbálását. A vendéglátásban például minden részlet a dekoratív asztallapoktól és az étlapoktól kezdve a falburkolatokig és napernyőkig, a márkaélményt közvetíti. A tervezőknek egyensúlyt kell teremteniük a kényelem és a praktikum között, miközben kívánatos és emlékezetes tereket kell kialakítaniuk.

Az UVGEL technológia sikerének titka a tapétanyomtatásban:

 • Gazdag, élénk színek, éles szövegek
 • Mérettartó (10m hossz max. 1mm eltérés)
 • Ellenálló, strapabíró nyomat
 • Csökkenti a hulladékot és a gyártási költségeket az „Első nyomat tökéletes”
 • Bársonyos matt végtermék
 • Széles alapanyag választék
 • Nyomaton belül matt-fényes effektus új lehetőségek
 • Szagmentes nyomat, teljeskörű bizonyítványok beltéri, egészségügyi és oktatási intézményi felhasználásra

Tapéta papír és egyéb anyagmintákat örömmel mutatunk meg bemutatótermünkben. Időpont egyeztetéshez kérjük, lépjen velünk kapcsolatba: monika.petroczy@canon.hu

Az egyedi enteriőr erősen javíthatja a termelékenységet és hatékonyságot a munkahelyeken, és befolyásolja a hangulatot otthonunkban. A lakberendezők számára is releváns ismeret a wellbeing és a well-iroda, hiszen megbízóikat ezzel a szemlélettel maximálisan tudják szolgálni. Ennek alapjait és kritériumait mutatta be Feuertag Ottó, az Europa Design tulajdonos-ügyvezetője. Nemzetközi kutatások adatait szemléletes példákkal illusztrálva ismerhettük meg. A munkaerő megtartása jelentős költségmegtakarítást jelent a vállalatok számára és ehhez nagyban hozzájárul a munkakörnyezet kialakítása és fenntartása. Az irodatereknek biztonságot és a közösséghez tartozás érzését egyszerre kell biztosítani. A munkaadóknak kötelessége támogatni a társadalmi környezetet és persze a természeti környezet kímélését is. A Well környezet a mentális és környezeti-fizikai jóllétből fakadó harmónia, melyet folyamatosan ápolni kell. A munkakörnyezetet tervező enteriőr szakemberek számára is versenyképes ismeret, ha tisztában vannak a well minősítés szempontjaival, hiszen a dekorációk, és bútorok elrendezésének tervezésekor már gondolni kell a biztonságos és fenntartható munkavégzés elengedhetetlen eszközeire is, melyeket a rendelkezésre álló térben megfelelőképpen kell elhelyezniük:

 • Kiemelkedő ülésergonómiájú munkaszékek, monitorkarok, notebook emelők használata az optimális testtartásért.
 • Kollaborációt támogató zónás elrendezés, illetve zajcsökkentő akusztikus megoldások alkalmazása.
 • Állítható magasságú munkaasztalok, az alternatív és szabadon választható munkahelyek kultúrája.
 • Szocializációt támogató kulturált terek, étkezők kialakítása.
 • Home office környezeti és mentális kockázat kezelés méréssel és tanácsadással
 • Inspiráló szín és anyaghasználat a mentális frissesség támogatására
 • Természetközeli – biófil – növénymotívumok, és élő növények alkalmazása
 • Változtatható fény és hőmérsékleti zónák.

Kapcsolat: www.welliroda.hu, www.europadesign.hu/kapcsolat

A bajai Foto Reklámügynökség képviseletében Földvári István tulajdonos mutatta be a hatalmas anyagválasztékot, mellyel képzőművészeti minőséget állítanak elő akár ipari nagyságban. Több, mint 40 féle tapéta anyagból lehet választani. Ezek között innovatív fejlesztések nyomán 3D tapintású strukturált anyag felületeket és akusztikus szöveteket is találunk, megfelelve az egybenyitott terek trendjének. Az egyedi tapéták mellett sokféle nyomtatási szolgáltatást is megtalálnak a cég portfoliójában.
Kapcsolat: www.fotoreklam.hu/elerhetosegek

A Reactor nyomda 25 éve szolgálja a különleges nyomtatási igényeket Budapesten digitális nyomtatókon előállítva dekorációt, könyvet, kis és nagy formátumú reklám anyagokat, szórólapokat, plakátokat. Ügyvezetője Marácz Csaba az elsőre jól nyomtatást egy különösen drága alapanyagon kivitelezett egyedi üzlet dekoráción mutatta be, mely a belvárosi Szamos Cukrászda enteriőrjét díszíti. Az íves és síkágyas digitális nyomtatókon szinte bármilyen anyagra lehet nyomtatni, lézervágóval formára alakítani, így bármilyen belsőépítészeti dekorációt készíteni. Kapcsolat: www.reactor.hu/kapcsolat

Canon Enteriőr Reggeli - összefoglaló