BaseLight - Home Office

Megvilágítás a home office-ban

Hasznos tanácsok a BaseLight szakértőjétől

 

Te is home office-ban dolgozol? Legyen tökéletes a munkaterületed megvilágítása, hogy a legtöbbet hozhasd ki a helyzetből. Hogyan? Segítünk!

 

  1. HASZNÁLJ TERMÉSZETES FÉNYT Keresd meg azt a helyet, ahol a legtöbb természetes fény ér. Próbáld az asztalt úgy helyezni, hogy a beáramló fény árnyékmentes legyen.
  2. FONTOS, HOGY MILYEN KEZES VAGY! Az asztali lámpát mindig az ellentétes oldalra kell tenni, azaz, ha jobb kezes vagy, akkor a bal oldalra, ha bal kezes vagy akkor a jobb oldalra. Így a mesterséges fény esetében is biztosított az árnyékmentesség
  3. MEGVILÁGÍTÁS JAVÍTÁSA KIEGÉSZÍTŐ LÁMPÁVAL: Ha nem lehetséges ablak közelébe elhelyezni a munkaállomásunkat, akkor mindenképpen gondoskodjunk kiegészítő világításról asztali vagy falilámpa formájábanKERÜLD A KONTRASZTOS MEGVILÁGÍTÁST! Ne csak a helyi asztali lámpa legyen felkapcsolva, hanem az általános világítást is használd, így kevésbé fog elfáradni a szemed.
  4. EGYENLETES MEGVILÁGÍTÁS Mindig törekedj arra, hogy a megvilágítás mértéke az asztalon egyenletes legyen és ne egy kiemelő világításként funkcionáljon.
  5. SZÍNHŐMÉRSÉKLET Az irodai munkához a megfelelő színhőmérséklet a 4000K.
  6. SZÍNVISSZAADÁS Led-es lámpatest esetében a színvisszaadási mutató CRI index 90 felett legyen.