Év Moodboardja 2023. - pályázat

Év Moodboardja 2023. - pályázat

Az elmúlt időszakban számos hazai szakmai pályázattal szólítottuk meg a Tervezőket, amelyre mindig rekordszámú pályázati anyag érkezett. Szebbnél, szebb pályamunkák születtek, amely mögött mindig óriási munka húzódott, hogy a műszaki megoldások és a látványtervek elkápráztassák a szakmai zsűrit, a támogató partnereket és a felhasználókat egyaránt.

Sokat ötleteltünk, egyeztettünk, hogy valami más, de kreatív feladatot adjunk a tervezőknek, ami talán kevesebb időráfordítással tud működni, de látványos és informatív képet nyújt mindenkinek.

Nagyon remélem, hogy ez az új pályázat még több tervezőt megmozgat, aki eddig időhiánnyal küszködött, az is szívesen indul, mert ez most valami más lesz!
A pályázati anyagot, amely bármilyen technikával készülhet, egy HOMEINO által fejlesztett új program használatával kell „konszignálni”, amely plusz információval látja el a nagyközönséget, nagy segítség lesz mindez számukra.

Az ünnepélyes díjátadóra a kiállítás nyitónapján kerül sor, ahol maga a díjátadó is különleges eseménye lesz a kiállításnak. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli, majd a nagyközönségre bízzuk, hogy eldöntsék szavazataikkal, hogy számukra ki lesz a legjobb.

Várjuk azon cégek támogatását, felajánlását is, akik szívesen részt vesznek, csatlakoznak ehhez a különleges szakmai pályázathoz.
Magam részéről nagyon várom a februárt, mert ez a pályázat második állomása lesz egy sorozatnak és bízom benne, hogy számotokra is érdekes és hívogató lesz ez az új vonal!

Mindenkit arra buzdítok, hogy pályázzon és a következő évet kezdjük egy különleges szakmai kiállítással egybekötött ünnepélyes díjátadóval!

Ács Erzsébet
LOSZ elnöke

ÉV MOODBOARDJA 2023. PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

A HOMEINFO és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata

 

 

Feladat:
A pályázat keretében öt exkluzív nappalival témájú moodboardot és hozzájuk tartozó vizuális konszignációs listát* kell készíteni. Elsődleges szempont, hogy a választott termékek megjelenésükben, anyagukban és színhasználatukban erősítsék a koncepciót.
Külön értékeljük, a kreatív, egyedi megközelítés módokat és megoldásokat.
Pályázni kizárólag erre a pályázatra készült tervekkel lehet.
Ha szeretnél inspirációt szerezni a pályázathoz, látogass el a https://peempee.com oldalra!

Pályázat időtartama:
2022. október 3. – 2023. február 5.

Leadási határidő:
2023. február 5. 23:59

A pályázat során felhasználható termékek köre:
Bútorok, lámpák és lakástextilek tekintetében kötelezően a 2023-as Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás kiállítói partnereinek termékei használhatóak.
Partnerlista: https://www.homeinfo.hu/vilagitas-kiallitas/
Egyéb berendezések, kiegészítők, díszítőelemek szabadon választhatóak.

A pályázat témakörei:
Fontos: egy pályázat csak akkor érvényes, ha minden kategóriára készül pályamunka (összesen 5 db).

 1. számú feladat: kirepültek a gyerekek, és az idősebb házaspár egy kisebb lakásba költözik, ahol a nappali már legyen inkább hívogatóbb, kényelmesebb. Szeretik a lakástextileket (függöny, szőnyeg, egyéb). Az energiatakarékosság jegyében fontos több lámpát elhelyezni, melyek külön-külön is kapcsolhatóak. (1 db)
 2. számú feladat: ,,3 E”: Elegáns. Egzotikus. Erotikus. (3 db)
  o Három különböző stílusú nappali moodboardot várunk a pályázóktól.
 3. számú feladat: Álom nappalim (1 db)
  o A pályázó megtervezheti saját álom nappaliját moodboardját. Ebben a témakörben csak a képzelet (és a Kiállítók termékköre) szabhat határt.

Pályázati feltételek:
Pályázók köre: pályázhat a szakmát gyakorló lakberendező és belsőépítész, valamint minimum középfokú (OKJ) lakberendező végzettséggel, ill. szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, vagy minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat, ill. szakirányú felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató.
Kérjük, hogy a nappali tervekre ne tegyenek logókat, vagy egyéb vízjelet, grafikai elemet, feliratot, ne tüntessék fel a nevüket sehol. Az internetre közönségszavazás céljából kikerülő képeket a zsűrizést követően, egységesen névvel és a díj logójával vízjelezni fogjuk, így akadályozzuk meg a „képek ellopását”.
Nevezési díj nincs.

Beadandó pályázati anyag, dokumentáció:
A pályázati anyag kizárólag elektronikus formában adható be a palyazat@homeinfo.hu címre.
A moodboard elkészítéséhez bármilyen belsőépítészeti vagy grafikai szoftver használható.
A vizuális konszignációs lista elkészítéséhez kötelezően használandó program: https://peempee.com/lampa-kiallitas-2023-palyazat
A vizuális konszignációs listára kötelezően csak a partnerlistából választott termékeket szükséges feltüntetni.

A pályázati anyag tartalma:

 • Kitöltött pályázati adatlap: https://www.butor-lampa-textil.hu
 • Nappalinként minimum 1 moodboard, mely a pályázat témájának jellegzetes jegyeit tartalmazza, mérete legalább 1920×1080 képpont. A moodboard elkészítéséhez bármilyen szoftver használható.
 • Nappalinként minimum 1 vizuális konszignációs lista (PEEMPEE Vásárlási Lista), mely kizárólag a HOMEINFO új szerkesztőjével, a PEEMPEE-vel készül (https://peempee.com/lampa-kiallitas-2023-palyazat), valamint stílusában és megjelenésében kapcsolódik a hozzá tartozó moodboardhoz.
 • Minden pályázathoz 2-3 mondat terjedelmű műleírás.
 • A nem LOSZ tagoknak: végzettség vagy folyamatban lévő tanulmányok igazolására alkalmas okirat másolata.

Beadási határidő:
2023. február 5.

A pályázat elbírálása:
A pályázatokat 3 fős zsűri bírálja el. A pályázati anyagok beérkezése után az anyag sorszámot kap, így a zsűri már az anonim terveket bírálja el. A zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.

A zsűri tagjai:
Elnök: Ács Erzsébet (Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ))
Kővári Judit (Junior Art Center)
Varró Zoltán (Varrodesign)

A pályázat díjazása:
Nagy értékű szakmai és külön díjakat osztunk ki a zsűri és a közönség által, valamint a pályázatot támogató cégek által díjazott pályázók között.
A közönségdíjat a https://www.butor-lampa-textil.hu/ oldalon, a zsűrizést követően közzétett tervek közül a legtöbb szavazatot kapott pályamunka nyeri el.

A szakmai zsűri által kitüntetett lakberendezők nyereményei:
I. helyezett: 300.000 Ft értékű készpénz + a Homeinfo.hu újságírója által elkészített interjú
II. helyezett: 200.000 Ft értékű készpénz + a Homeinfo.hu újságírója által elkészített interjú
III. helyezett: 100.000 Ft értékű készpénz + a Homeinfo.hu újságírója által elkészített interjú

A további díjakat a https://www.homeinfo.hu/furdoszoba-kiallitas/ oldalon folyamatosan közzé tesszük.

Díjátadó:
Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás VIP-fogadása, 2023. február 24. Budapest, BOK csarnok.

A pályázat eredményeinek bemutatása:
A nyertesek pályázati anyagát a HOMEINFO és a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapján teszi közzé. A HOMEINFO és a Lakberendezők Országos Szövetsége a beérkezett pályaműveket promóciós anyagain korlátlanul felhasználhatja.

További információ a pályázatról:
https://www.butor-lampa-textil.hu/ vagy a palyazat@homeinfo.hu e-mail címen.
Bármilyen kérdés esetén kérjük írásban tegyétek fel a palyazat@homeinfo.hu email címen, mert azokat a kérdéseket és válaszokat, melyek a pályázók segítségére szolgálnak, feltesszük a Gyakran Ismételt Kérdések közé.

* A vizuális konszignációs lista valós idejű árajánlatot is generál a vásárló számára, ezzel is támogatva a döntésben, hiszen nem csak a designt, hanem az árat is látja egyben.
Minden esetben a pályázó döntheti el, hogy mely webshopból tölti fel a termékek adatait. Az egyéb berendezések, kiegészítők, díszítőelemek termékeket esetében nem kötelező feltölteni.


Év Moodboardja 2023. - pályázat