Kiszely Beáta - Vissza a jövőbe

Vissza a jövőbe

Az “Év Fürdőszobája 2020” pályázat – szakmai II. díjas munkája

 

Ha az év fürdőszobájáról beszélünk, nagyjából az okosotthonok és korszerű megoldások jutnak eszünkbe.
Hogyan követi egy fürdőszoba a legújabb trendeket, mitől lesz igazán elegáns, mi adja meg ennek az egyre inkább pihenést és feltöltődést szolgáló élettérnek a hangulatát?

 

 

Elképzelhető, hogy a közeljövőben az okosotthonokra jellemző végletekig hajszolt minimalizmust ismét felváltja az organikus design, a természeti és/vagy klasszikus formákhoz való visszatérés és ezzel párhuzamosan remélhetőleg sokkal jobban előtérbe kerül majd a felelősségteljes környezetet óvó életmód és az azzal való tudatos együttélés.

Éppen ezért a fürdőszobám elgondolásában elemi erővel jelenik meg a XX. század eleji szecesszió. Ez az irányzat előszeretettel használta a növényi ornamentikát és motívumokat, mint díszítő elemeket. A tervezés során próbáltam közös nevezőre hozni a jövő egyik legfontosabb üzenetét, a természetes környezetünk megóvását és a művészettörténet egyik legtermészetközelibb irányzatát. Ennek érdekében elhagytam egy külső falat, így kapcsoltam össze a természetet a belső térrel, a nyitott mennyezetet az égbolttal.

 

Kiszely Beáta

lakberendező