Mihálydeák Krisztina - Álomfürdőszoba, személyre szabva

Álomfürdőszoba, személyre szabva

Az “Év Fürdőszobája 2020” pályázat – közönségdíjas munkája

 

A divat, a lakberendezési trendek és a technológia őrült gyorsasággal változik és újul meg szinte egyik napról a másikra. Ezzel az ütemmel lehetetlen lépést tartani, ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek mégis, vagy talán pont emiatt, ragaszkodnak az ,,egyszerű, de nagyszerű” elvhez.

Az általam tervezett fürdőszoba valós igényekre épül, és talán pont az benne az innovatív, hogy nem a high tech megoldásokkal, az extrémen okos rendszerekkel és a mindenféle igényt kiszolgáló kütyük miatt akar többnek látszani. Egyszerűen az, ami: fürdőszoba, ami kiszolgálja használói mindennapos igényeit.

Az ügyfelek kérése volt, hogy a fürdőben helyet kapjon egy fürdőkád, egy tusoló, két kagyló, WC, tárolásra alkalmas szekrény és még egy sminkasztal. A fürdőszoba falai már fel voltak húzva, így azokhoz a méretekhez kellett igazodnom, miközben igyekeztem mindennek megtalálni az ideális helyet. Egy praktikus, ugyanakkor tágasnak ható elrendezést igyekeztem kialakítani, hiszen nem akartam, hogy a több igényt kiszolgáló fürdőszobából zsúfolt tér váljon, ahova rossz belépni. Egyszerű, de látványos megoldásokhoz nyúltam, amik teljes egészében tükrözni fogják használóik ízlésvilágát. Az örök klasszikus, a márvány hatású csempe, mint az elegancia képviselője jelenik meg, míg a trópusi hatású fotótapéta különleges, trópusi atmoszférát kölcsönöz a fürdőszoba egészének. A szabadonálló kád, a beépített WC, az akadálymentes tusoló, a pultra helyezhető kagyló, a létra alakú törölközőszárító ma már nem számít eget rengető újításnak, azonban a maguk egyszerűségében nagyszerűek, és tökéletesítik a mai fürdőszobákat.

A jövőbeli nagy újításoknak szerintem ugyanígy az egyszerűség elvét követve kellene megvalósulniuk, miközben nem hoznak létre új igényeket, hanem kiszolgálják a valódiakat.

 

Mihálydeák Krisztina