Villeroy & Boch Magyarország - Budapesten járt a kaschkasch

Budapesten járt a kaschkasch

A Villeroy & Boch természet ihlette kollekciójának a tervezői, a kölni kaschkasch nemrégiben Budapesten járt, és bemutatták az Antao születésének a történetét. A Villeroy & Boch rendezvényén több mint 100 meghívott vendég előtt megelevenedett az az időszak, amikor az Antao kollekció elemei először a tervezőasztalra, a fejlesztésre, majd a termelésbe kerültek.

Sehol másutt nem érzékelhető jobban az egyensúly, mint a természetben: a formák és a színek harmonikusan elegyednek, semmi nem vonja el a figyelmet arról, ami valóban számít. A Villeroy & Boch a kaschkasch tervezőpárossal együttműködve ezt az érzést öntötte formába az Antao fürdőszobai kollekcióban. A fürdőszobának ugyanis éppen ilyennek kell lennie: olyan helynek, ahol elmerülhetünk önmagunkban.

Florian Kallus és Sebastian Schneider – vagyis a kaschkasch tervezőpáros – kora reggel az erdőben bukkant rá a motívumra, amely illik az e követelménynek megfelelő formatervhez. Friss volt a levegő, lágy fény derengett, minden harmattól csillogott. „Lenyűgöztek minket a harmatcseppek a páfrányokon és a mohán” – idézte fel Florian Kallus – „természetes volt, mégis rendszerezett, aszimmetrikus, mégis kiegyensúlyozott.” A formák békét árasztottak magukból.

A két tervező ezután fényképeket készített a harmatcseppekről, majd felvázolta elképzeléseit, ezzel pedig megszületett az Antao ráültethető mosdó alapja. A tökéletes forma megtalálása folyamatos egyensúlyozást igényelt. Előbb papíron, majd háromdimenziós modellen. Végül kialakult a forma, amely nemcsak természetes és aszimmetrikus, de egyúttal tökéletesen harmonikus is. Mintha egyfajta belső logika vezérelné.

A stúdió a tökéletes együtt állasból született: Sebastian Schneider és Florian Kallus mindketten asztalos végzettséget szereztek, majd formatervezési tanulmányokat folytattak. Munkájukban megbízható kézműves készségeiket ötvözik innovatív szemléletmóddal. A „kaschkasch” név a két alapító vezetéknevének egybegyúrásával született meg a 2011-es alapításkor. A kaschkasch azóta számos külföldi ügyfélnek dolgozott a bútoriparban, valamint a világítási és lakásfelszerelési ágazatban.

 

Villeroy & Boch Magyarország Kft.