Luxus és elegancia – AGC tükrök a W Hotelben

Luxus és elegancia – AGC tükrök a W Hotelben

Az Andrássy úton lévő Drechsler-palotaként ismert épület teljeskörű felújítás után, tavaly júliusban új funkcióval nyitotta meg kapuit. Az épületben kapott helyet a W Budapest Hotel, mely a Marriott Szállodalánchoz tartozik.

A műemléki védelem alatt álló ház teljeskörű épületkorszerűsítésen esett át, mely nem csupán műszaki megújulást jelentett, hanem annak a közös metszetnek a megtalálását is, melyben a műemléki részek megóvása és a jelenkor elvárásainak teljesítése azonos hangsúllyal tud megvalósulni. A két és fél éves tervezési és kivitelezési fázis végére teljes harmóniát és tökéletes egységet alkotva jelenik meg a modern design és a retro játékosság, a műemlékvédelmi szempontok betartása mellett.

Az impozáns külső homlokzat luxuskategóriás szobákat, lakosztályokat és egyedülálló gasztronómiai élményeket rejt.

A belsőépítészeti koncepció kialakítását a brit Bowler James Brindley stúdió és a Bánáti+Hartvig Építész Iroda álmodta meg. Számos ihlet, izgalmas ötlet, híres elődök adta inspiráció után született meg a végleges elképzelés. A szobák és lakosztályok mindegyike különleges színekkel és anyaghasználattal készült. Az AGC tükrök az épületen belül több helyiségben is megtalálhatók, különböző kreatív módon beillesztve azokat az enteriőrbe. Hol sakktábla-szerű játékossággal dekor elemként, hol eredeti funkciójának megfelelően nagy méretű reflektív felületként. A mennyezeten és a falakon használt tükröződő felületek optikai illúziókat teremtenek és magukban hordozzák a csillogás és az elegancia tökéletes ötvözetét. A megrendelő kérése szerint ezüst és bronz és felületek váltakoznak, megannyi más élénk színnel kombinálva. A szállodába kb.3.000 négyzetméter Mirox clear és Mirox bronz tükröt terveztek és építettek be, és minden részletet végtelen kifinomultsággal hangoltak hibátlanra.

A W Hotel a maga tökéletességével egyértelműen igazolja, hogy az AGC tükrök számtalan lehetőséget kínálnak a belső terek kialakításakor. Csak a fantázia és a képzelet szab határt.  (www.agc-yourglass.com/mirox-mnge)

A W Budapest Hotel egy valódi Palota, egy kivételes remekmű.

 

AGC Glass Hungary Kft.

 

A szöveg alapjául szolgált weboldalak: dvmgorup.com, bh.hu, psmagazin.hu

Fotók:
Hotel: W Budapest
Photographer: Davide Lovatti
Davide Lovatti Photography – Un incessante esercizio interessato a congiunzioni, nessi, rapporti tra idea e forma, tra tracce e decifrazioni.