Kurfis Aliz Edit - Alkotási folyamat_ArtLiz Design

Alkotási folyamat_ArtLiz Design

Hogy melyik festményemet mutassam részletesebben be elsőként, nem könnyű eldönteni. Nagyon különböző alkotások is születnek a műtermemben, az alkotás számomra játék, az önfeledt szabadság, engedem, hogy az enteriőrök, a vizuális benyomások akár a különböző stílusirányok hassanak rám, miközben az alkotás maga egy kísérletezés a különböző technikákkal és színekkel játszva. Gondolati síkon az alkotás összeforr az építészettel, a tárgyi világgal és persze a megrendelő vagy lakberendező gondolataival.

Így a sok különböző alkotás közül, most lássuk az utoljára átadott alkotást, melyre olyan pozitív visszajelzéseket kaptam írásban is, hogy könnyű belőle merítkeznem azóta is.

Minden alkotás egyedi és eltérő életúton megy keresztül. Ennél az alkotásnál egy nagyon összetett faladatot kaptam a megrendelőtől, egyszerre ellentétes érzelmeket szeretett volna benne viszontlátni és az enteriőrben különböző elérendő célokat tűzött ki. Fókuszpont, vagy épp az enteriőr összehangolása és lágyítása legyen a cél, ekörül forgott a dilemma, melyet nem könnyített meg a megrendelőpár eltérő ízlésvilága sem.

Végül egy olyan festmény született, amibe mindenki saját gondolatait, megélt és vágyott pillanatait láthatja bele az alkotásba. Nekem személy szerint a természet adta nyugalom és mégis a megannyi izgalom és gazdag szín és strukturáltság jön elő, melyet egy erdei, hegyvidéki, vagy akár egy tóparti táj adhat. Közelebb lépve a festményhez a vízesés és a mohás tájra hajazó jelenetek szinte késztetnek a festmény megérintéséhez.

„Megteremtette azt a vágyott harmóniát az otthonunkba, amelyet kerestünk.” Jött a visszajelzés a megrendelőtől.
„Nagyon örülünk, hogy abból a rengeteg információból, amivel elárasztottunk az elképzeléseinkre vonatkozólag, valamint az általad a helyszínen tett látogatás segítségével kiszűrted a legfontosabbakat és megalkottad azt, amit szavakkal nem tudtunk elmondani.”

Számomra nem is kell ennél több. Éljük át együtt az alkotás felemelő folyamatát és engedjük, hogy beszéljenek az alkotások és enteriőrök maguk.

Kurfis Aliz Edit – Alkotási folyamat_ArtLiz Design

 

akril festmény, strukturált felület
feszített vászon
160×160 cm
pezsgő-fekete lebegő keretben


Kurfis Aliz Edit

Kurfis Aliz Edit - Alkotási folyamat_ArtLiz Design


Részletek: