Bellamo Premium Comfort - Látogatás a de Sede gyárban

Látogatás a de Sede svájci kézműves ülőbútorok gyártójánál

A Bellamo Premium Comfort bemutatóterem nevében örömmel számolunk be arról, hogy szeptemberben egy izgalmas látogatáson vettünk részt a de Sede Klingnauban fekvő gyárában.

Hatalmas élmény volt testközelből látni, milyen fantasztikus körülmények között készülnek a svájci gyártó exkluzív bútorai. A képzés keretében a gyártás felügyeletéért felelős vezetők bevezettek bennünket a bőrök kiválasztásának és a bőrmegmunkálás különleges folyamataiba, körbevezettek a különböző munkafolyamatokon, megmutatták, hogyan méri ki pontosan, a legkevesebb leeső részre optimalizálva egy számítógép a bútorokhoz szükségek bőrdarabokat, amelyeket azután szintén gépesítve szabnak, majd kézzel válogatnak, ellenőriznek a gyár szakemberei. Csak a mintájában és színárnyalatban tökéletesen passzoló, elsőosztályú – azaz a gyár szigorú minőségi sztenderdjeinek megfelelő – bőrök kerülhetnek a bútorok bevonását végző kollégák kezébe. A de Sede kézműves mesterei nagy gondossággal teszik a helyükre és illesztik össze az egyes részeket, kézzel varrva egymáshoz a bútorokat fedő bőröket.

Kipróbálhattuk, milyen odafigyelést és precizitást igényel két bőrdarab egymáshoz illesztése, amikor egy-egy de Sede kiselefántot készítettünk belőlük, valamint megleshettük, hogyan vetik alá különböző súrlódási és fényteszteknek a bevonáshoz használt elsőosztályú bőröket. Azt is megtapasztalhattuk, igény szerint milyen vékonyra, hány szeletre lehet vágni egy precíziós géppel egy több mint 5 mm vastagságú bőrdarabot, valamint elleshettük a de Sede által egyénileg gyártott, a dizájnvarrásokhoz, tűzésekhez használt bőrfonal készítésének folyamatát, és az észrevehetetlenül egymáshoz illesztett szálak végtelen hosszúságát.

A szintén a gyár területén található, az ügyfeleket fogadó showroomban megannyi korábbi és most is értékesített de Sede modell kapott helyet, és a de Sede bútorainak olyan híres mozifilmekben való szereplésébe is betekintést nyerhettünk az azt illusztráló kisfilm által, mint a James Bond filmek és az abban látható DS-2100 „csontváz” forgószék.

Egy végtelenül izgalmas látogatásban volt részünk, amelyből ízelítőt láthattok a mellékelt fotókon, de nemsokára egyedi workshopok keretében is beszámolunk a tapasztalatainkról és arról, miért olyan különlegesek a svájci gyártó ülőbútorai.

A workshopok időpontjáról külön értesítünk majd benneteket. Figyeljétek a LOSZ hírleveleit és közösségi oldalainkat!

 

Bellamo Premium Comfort