Kurfis Aliz Edit

Kurfis Aliz Edit


ArtLiz Design – nagyméretű absztrakt festmények

Építész nézőpont a festőművészet világában.

Az alkotások adott térbe történő megálmodása a színvilágon túl a tér méretéből, hangulatából és stílusjegyeiből indul ki. Szeretek együtt dolgozni a lakberendezőkkel, hogy közösen álmodjuk meg az adott térbe illő alkotást. A méret meghatározása, az alkotás optimális elhelyezése, a megvilágítása, a természetes fényhatások és maga a térélmény igen is befolyásolja, hogy mennyire él egy alkotás az enteriőrben.

Alkotásaim változatos sítusban, kifejezetten nagyméretben készülnek, felületük intenzíven strukturált. A 3D-s hatás élőben még részletgazdagabbá teszi az alkotásokat, hatására minden szögből izgalmas részleteket fedezhetünk föl.

Alkossunk közösen valami különlegeset, valami egyei és előremutatót. Keress bátran, dolgozzunk együtt.

„Kurfis Aliz Edit, kortárs absztrakt festő és építészmérnök. A művész számára a festmények megalkotása összeforr az építészettel. Az épített környezet tagadhatatlanul hatással van a művészetére, és a művészete viszont kihat a körülötte lévő térre. Erős érzelmi hatással van szemlélőjére és befolyásolja az adott enteriőr hangulatát. Erősen strukturált és különbözően textúrált, változatos munkák jellemzik portfólióját. Bátran nyúl a színekhez és kihasználja a különböző technikák adta lehetőségeket.

Arányérzékét és szépérzékét az építészetben is alkalmazott Le Corbusier féle aranymetszés szabályai áthatják, jól mozgatja a festményeiben a tömegek arányát és kontrasztokat. Mindamellett, hogy munkái többségében jól kidolgozott gazdag alkotások, a művész él a hiányfestészet elemeivel és jól arányítja egymáshoz az üres felületek arányát az építészetben és a zenében is alkalmazott bevált módon. Ehhez azonban a hosszú évek alatt kiforrott stílus és a különböző szépművészetek hatására kialakult szépérzék szükséges. Alkotás közben időben megérzi és rátalál a spontaneitás adta szép részletek kiemelésének lehetőségére.

A alkotóban egyszerre jelenlévő mérnök és művész közül többségében a művész kerekedik felül és a mérnöki attitűd csak a részletek finomításánál és a tökéletes végső összhatás kikiáltásánál nyer szerepet.” – Art Market Budapest Virtual Kiállítás

Kurfis Aliz Edit

ALKOTÁSOK

KÉPEK