Saint-Gobain (Rigips) – Weber NEON-Fényt hozunk az éjszakába! és Hűtő-fűtő álmennyezetek - LOSZ Őszi Konferencia 2021

Látni a láthatatlant műszaki innovációk a design nyelvén

Márkák, életérzés és tendenciák az építészetben és az enteriőrökben

Őszi Szakmai Konferencia – 2021


Weber NEON-Fényt hozunk az éjszakába! és Hűtő-fűtő álmennyezetek

Az 1665-ben alapított, és ezzel a világ egyik legrégebbi vállalataként működő Saint-Gobain a világ 100 legnagyobb ipari vállalata közé tartozik.
Az évszázadok alatt szerzett tapasztalatnak és folyamatos innovációra való képességnek köszönhetően ma már világelső a fenntartható építés területén. Olyan nagyteljesítményű, innovatív építőanyagokat tervez, gyárt és forgalmaz, amelyek az energiahatékonyságot és a környezetvédelmet szolgálják. A Saint-Gobain hitvallása: „Tegyük a világot egy jobb otthonná!”, minden nap teszünk azért, hogy egy szebb és fenntarthatóbb világban élhessünk.

A Saint-Gobain építőanyagai energiatakarékosabbá teszik az épületeket, javítják azok akusztikai tulajdonságait, vagy éppen jótékonyan hatnak az emberi egészségre.

A Saint-Gobain a termelés során mindig szem előtt tartja az adott termék pozitív és negatív környezeti hatásait. Ezeket a hatásokat a termék minden életszakaszában, a „bölcsőtől a sírig”, azaz a nyersanyagkitermeléstől a bontás utáni hulladékelhelyezésig vagy újrahasznosításig vizsgálja. Tökéletes példa erre az Isover ásványgyapot terméke, amelynek előállítási energiaigénye magas ugyan, ám teljes életciklusa során a termék ennek az energiának a 226-szorosát takarítja meg.

Hazánkban két termelő egység is található: a Weber vakolat és habarcsgyár Pilisvörösváron, illetve a Rigips® gipszkarton gyára Halmajugrán. Emiatt a hazai piac ellátása gyors és költséghatékony szállítással megoldható, amely alacsonyabb környezeti terhelést is jelent.

A csoport hazánkban 1992 óta képviselteti magát, jelenleg Saint-Gobain Hungary Kft. néven három építőanyag márkanévvel működik: Rigips® (gipszkarton építőlemezek, gipsz alapú termékek és álmennyezetek), Isover® (ásványgyapot szigetelés), Weber® (vakolatok, műszaki habarcsok és hidegburkolati segédanyagok).

Weber NEON


Weber NEON

Saint-Gobain


Saint-Gobain

Kapcsolattartó:

Visy Andrea
andrea.visy@saint-gobain.com