Schneider Electric – Keretet adunk vágyaidnak – LOSZ Őszi Konferencia 2021

Látni a láthatatlant műszaki innovációk a design nyelvén

Márkák, életérzés és tendenciák az építészetben és az enteriőrökben

Őszi Szakmai Konferencia – 2021


Keretet adunk vágyaidnak

Trendek és rendszerek találkozása egy modern otthonban

 

Stílusos, egyedi és kényelmes – talán ezek a leggyakoribb elvárások, amikor megfogalmazzuk magunknak, milyen lenne az álomotthonunk. De egyre gyakrabban merül fel a fenntarthatóság és az „okosság” is az igények között. A Schneider Electric új Sedna kapcsolócsaládjával és Wiser okosotthon-rendszerével stílusosan lehet okos és egyedi az otthonunk.

Ma már minden részletében figyelünk arra, hogy otthonunk és használati tárgyaink egyszerre legyenek praktikusak, környezetkímélők és formatervezettek. A dizájn, a stílus és a szín meghatározó a bútorok, világítótestek kiválasztásánál, de még a falfesték esetében is, a villanykapcsolókra azonban egy kicsit mostohagyerekként, vagy egyáltalán nem gondolunk. Pedig a kilincseken kívül ezeket érintjük meg a legtöbbször, ezért nemcsak a felületük, hanem a formájuk, színük sem elhanyagolható – hiszen folyamatosan szem előtt vannak. Egyre erősödik a trend, hogy a kapcsolók az enteriőr részei legyenek, megjelenésükkel, formájukkal harmonizáljanak a helyiség stílusával, sőt akár önálló tárgyként is érvényesüljenek. Egy gondosan megtervezett, a belső térhez illeszkedő kapcsoló harmóniát sugároz.

Az új Sedna kapcsolók esetében nem csak a forma különleges, de a minőség jegyében élethűek az alapanyag-imitációk, ami a látvány mellett abban is megnyilvánul, hogy tapintásra a kapcsolók felülete teljesen hasonló az eredeti alapanyaghoz. A fát, üveget, fémet és követ sugalmazó termékek több színben kaphatók, az egyedi ízlés szerinti összeállítást pedig segíti, hogy bármelyik betét, bármelyik kerettel kombinálható. A variálhatóság, a minőségi kivitelezés, a kedvező ár/érték arány mellett az új Sedna kapcsolócsalád nagy előnye az egyszerű és könnyű szerelhetősége. A termékek függőlegesen és vízszintesen is ötösig sorolhatók, és mivel a keret 8 ponton rögzíthető, lehetőség van arra is, hogy a fal esetleges egyenetlenségeit kiegyenlítsék a szereléskor, vagyis kapcsolóink tökéletesen illeszkedjenek a fal síkjához.

Az új Sedna kapcsolók rendelkeznek az alapvető okosotthon-funkciókkal is, így a Wiser okosotthon-rendszer részeként nem csak az egyedi stílus kialakításában segítenek, de egy okosotthon megvalósítását is támogatják. A Wiser by SE telefonos applikációval vezérelhetjük a világítást (időprogramozással, fényérzékeléssel) és az árnyékolást, jelenlétszimulációt valósíthatunk meg. Sőt! Akár azonnal értesülhetünk egy esetleges vízszivárgásról vagy nyitva felejtett ajtóról/ablakról is. Az alkalmazás használata szinte gyerekjáték, bárki könnyedén megtanulhatja és a rendszer a közeljövőben további kényelmi megoldásokkal bővül.

Sedna termékcsalád


Schneider Electric - Sedna

Schneider Electric Zrt.


Schneider Electric Zrt.

Kapcsolattartó:

Forgács Anikó
Aniko.Forgacs@se.com