LOSZ Őszi Konferencia 2023 - STROHM MOFÉM ZRt.

KAPCSOLÓDÁSOK – INTERDIGITATIONS

(fogaskerékszerű illeszkedés, összefonódás, egymásba illeszkedés)

A Lakberendezők Országos Szövetségének 2023 évi Őszi Szakmai Konferenciája


STROHM MOFÉM ZRt. - Pilar – A fenntarthatóság pillére

A fürdőszobában eltöltött idő manapság többet jelent a tisztálkodás helyszínénél, a hosszú, fárasztó napok után ez a helyiség vált a kikapcsolódás és az énidő színterévé.  Az elmúlt évek árnyékában azonban joggal merül fel a kérdés, hogy mennyire környezettudatosak és energiahatékonyak a fürdőszoba berendezéseink. Az idei évtől a MOFÉM egyedülálló megoldást kínál a fenntartható fürdőszoba elérésére innovatív csaptelepeivel.
 
A 2023-as év fókuszába az energiahatékonyság került, ami nem csupán egy népszerű téma, hanem a háztartási cikkek egyik legfontosabb követelménye, különösen az elmúlt év történéseinek tükrében. Manapság már nem elég beszélni a környezet védelmének fontosságáról, napjainkban alapvető követelmény tenni is ezért. A környezet védelmének fontossága mellett az egyre emelkedő energiaárak arra késztetik az embereket, hogy mérsékeljék a háztartási eszközeik fogyasztását is. Erre a problémára megoldást kínálva jött létre a piacvezető magyar csaptelepgyártó, a MOFÉM legújabb termékcsaládja is, amely világ szinten egyedülálló technológiával segíti fürdőszobánk, energiatakarékos, víztakarékos és környzettudatos berendezését.
 
A több, mint 120 éves tapasztalattal rendelkező magyar márka időről időre különböző változtatásokkal reagál a folyamatosan változó vásárlói igényekre, technológiai elvárásokra, ennek fényében született meg a legújabb termékcsalád is. 
 
A MOFÉM Pilar csaptelep családja a modern kialakítású design mellett rendkívüli módon segít egy olyan háztartás kialakításában, ahol a víztakarékos és energiahatékony megoldások előnyt élveznek. Ahol a környezetbarát megoldás nem csupán bolygónk védelme érdekében kerül előtérbe, hanem a pénztárcabarát megoldás és az egészségünk védelme is prioritást élvez.
 
Egy év alatt 280 kádban fürdéshez* elegendő vizet takaríthat meg!
 
A mosdó csaptelepeket átfolyáskorlátozó elemmel látták el, melynek köszönhetően a vízátbocsátás nyomástól függetlenül 5 liter/perc. Ez számokra lefordítva évi több mint 28 000 liter víz megtakarítást jelenti, vagyis egy Pilar mosdó csapteleppel egy év alatt annyi vizet tudunk megspórolni, ami elég lehet 280 kádban fürdéshez. *
 
Cold Start a rövid kézmosás, kevesebb energia!
 
Az energiahatékonyság jegyében az átfolyáskorlátozó mellett a mosdó csaptelepek úgy lettek kialakítva, hogy középállásban csak hideg vizet engednek. Ezáltal a rövid kézmosások alkalmával nem kell feleslegesen energiát használnunk a víz felfűtéséhez, amikor egyébként sem várnánk meg, hogy felfűtsön a kazán.
Ez egy évben több mint 810 kWh energiamegtakarítást jelent, ami 165 gépi mosásnak felel meg. **
 
Ólommentes sárgaréz az egészséges ivóvízért
 
A termékcsalád ólommentes sárgarézből készül, így a csaptelepek gyártása jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint a hagyományos ötvözetek esetében. A termék jobban ellenáll a korróziónak, és mivel gyakorlatilag nullára redukálódik az ivóvízbe történő ólomkioldódás, ezáltal a felhasználók egészségét is védi.
 
Króm 3 – kisebb ökológiai lábnyom
 
A csaptelepekre a hagyományos króm 6 bevonatokhoz képest úgynevezett króm 3 bevonat kerül, ahol a technológia magát a gyártási folyamatot is környezetbaráttá teszi. A bevonat jobb fedőképességű, kevesebb a selejtarány, és elegáns, sötétebb árnyalatú fémes színt eredményez.
 
A MOFÉM Európában elsők között alkalmaz ólommentes sárgarezet és króm 3 bevonatot, így úttörővé téve hazánkat a környezetbarát csaptelepek gyártása terén.
 
A mosdó csaptelepek 4 méretben érhetőek el S mérettől XL-ig, 6,5 cm-es kifolyási magasságtól 22,4 cm-ig. A mosdók közül az ültetett mosdótálakhoz ajánlott XL modell Easy Fix rögzítésű, továbbá az összes modell vízkőmentes Coin Slot perlátorral van szerelve, ezek a perlátorok egy kisebb pénzérme segítségével könnyedén eltávolíthatók és tisztíthatók.
 
A kádtöltő csaptelep a kerámiás zuhanyváltóval rendelkezik, ami kényelmes használatot és a funkciók közti gyors váltást tesz lehetővé. A csaptelep elzárása után a váltó az utoljára használt pozícióban marad, követkető megnyitásnál az utoljára használt funkció lép működésbe.
 
A márka az idei szakmai kiállításon élőben is megmutatja a csaptelep családot, ami az energiahatékony működés mellett környezetbarát technológiával készült és egészségünket is védi. Az előadás során pedig a cég termékmenedzsere több technikai információt is megoszt az érdeklődőkkel.
 
*Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva. 150×70 cm-es fürdőkádat alapul véve.
** Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva. A számítás 7kg kapacitású, 1 órás program alatt 4,9 Kwh fogyasztású mosógépet vesz alapul.

STROHM MOFÉM ZRt.


STROHM MOFÉM ZRt.MOFÉM - PILAR

Kapcsolattartó:

Szabó Sára
szabo.sara@teka.hu