Construma 2019

DESIGN GENERÁCIÓK - START UP és LUX UP

A 2019 április 3.-án kezdődő Construma Otthon Design kiállításán, a DESIGN GENERÁCIÓK stand, a Hungexpo projektjeként, a LOSZ tervezőcsapata segítségével valósult meg.


A 2019 évi kiállításon két azonos alapterületű enteriőrt mutattunk be. A két tér más-más célcsoport számára nyújtott lakberendezési ötleteket, mutatott be termékkört, akár azonos gyártó szortimentjéből.

Construma 2019

A START UP

Fiatal pár számára készült, akik a nagyvárosi életre rendezkedtek be, így számukra fontos a szabadság érzése, a játékosság, lazaság, ugyanakkor a fiatalos, urbánus stílus megjelenése is, mindez költséghatékony módon. A szóban forgó pár férfi tagja egy startup cégnél dolgozik informatikai területen, a pár hölgy tagja pedig irodai munkát végez.

Fontos számukra a sport, erről otthonukban sem akarnak lemondani. Ennek megfelelően különböző mobil sporteszközök is helyet kaptak az enteriőrben. Kisebb baráti társaságokat fogadnak, akikkel gyakran játszanak virtuális valóságot szimuláló játékokat, ezért a nappali berendezésénél olyan mobiliákat választottunk, melyek segítségével könnyen átrendezhetővé válik a tér. Szívesen költenek ruhákra, informatikai eszközökre stb., ezek számára megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítására volt szükség. Szívesen időznek kávézókban, bisztrókban, ezek stílusa, valamint a startup cégekre jellemző laza, fiatalos stílus áll igazán közel hozzájuk – otthonuk berendezését is így terveztük meg. Gyakran dolgoznak otthonról, ám ehhez már nem dolgozó szobát igényelnek, hanem babzsákot, kényelmes kanapét, magasított pultot. Ennek megfelelően egyszerre kaphat helyet otthonukban a nyers fa, a fekete fém, valamint a színes, bohém tárgyak és felületek is.

A LUX UP

enteriőrt egy középkorú házaspár részére terveztük. Az ő városi otthonuk egy olyan elegáns, reprezentatív, időtálló design-nal kialakított lakás, melyet akkor használnak, amikor kényelmes kertvárosi házukból a belvárosba szólítja őket a munka, vagy a szórakozás.

 A házaspár férfi tagja egy bank felsővezetője, felesége pedig egy multinacionális vállalat marketing igazgatója. A lakásukban szeretik a kényelmet, minőségi tárgyak és anyagok között képzelik el a pihenést, illetve a szórakozást. Gyakran hívnak vendégeket is ebbe az otthonba, így fontos, hogy az otthon megjelenése tükrözze státuszukat és egyéniségüket. Fürdőszobájukat a teljes kényelem jegyében valósítottuk meg. Tekintettel arra, hogy ez a „második otthonuk”, sok tároló helyre nincs szükségük. A modern gasztronómia iránti szenvedélyük egyértelművé tette, hogy konyhájukba prémium kategóriás konyhagépeket tervezzünk, melyek segítségével gyorsan és egyszerűen tudnak több fogásos menüsort is elkészíteni. Étkezőjükben akár hat főt is kényelmesen asztalhoz tud ülni, így baráti társaságban tudnak hódolni a kulináris élvezeteknek, a hangulatról pedig az exkluzív berendezés mellett, a kandalló is gondoskodik. Nappali bútoraik kényelmesek és ergonomikusak.
A LUX UP otthonba belépve azonnal tükröződik a kifinomultan elegáns, luxusba hajló, mégis otthonos, hívogató stílus.

A két önálló lakás egy közös teraszra nyílik, amit akár együtt, akár külön-külön is tudnak használni étkezésre, pihenésre, sütögetésre. A teraszon helyt kapott egy jacuzzi is, melyet kortól és nemtől függetlenül bárki szívesen használ, és a csobogó vízből gyönyörködik a lakások alatt elterülő városi forgatagban, az alkonyatkor felgyúló fényekben, vagy a szomszédos toronyházakból éjjel világító ablakok látványában.

Projektvezetők: 

Ács Erzsébet és Kővári Judit


Tervezők:

Gróz Liliána
Köntös Mónika
Mehlhoffer Brigitta
Selymeci Zsuzsanna
Sverha Nikolett