Lingel Design Kft.

Lingel Design Kft.


Céges Tag
Budapest | Magyarország

 

+36 20 330 4503
lingeldesign@t-online.hu

www.lingeldesign.hu/lingel-butor

Léteznek mindent túlélő „örök darabok” és márkanevek. Ezek gyakran több generációt is kiszolgálnak egy családon belül. Ilyen jó nevű gyártó volt a háború előtti bútoriparban a régi Lingel, amit még 1864-ben alapított Lingel Károly, majd a fiai építették tovább a márkanevet.

1997-ben családi vállalkozásként újraindítottuk a Lingel bútorok gyártását, bútoraink a régi hagyományokat követve készülnek. A hagyományok újraélesztése az eredeti darabok újragyártásából, illetve az új szellemiségű, fejlesztésekből áll.

A Lingel bútor több, mint 100 éve meghatározó eleme a hazai lakberendezésnek. A siker titka a cég filozófiájában rejlik, melynek három meghatározó eleme: a minőség, a funkció és a forma.

A minőség bútoraink legfontosabb jellemzője. Valamennyi bútor fából készül, kiváló minőségben és hosszú élettartammal.

Minőségvédelmi szempontból jelentős, ahogy már a háború előtt is, és napjainkban is jelöljük bútorainkat.

A legismertebb, a céget is jelképező bútor az 1906. óta gyártott Lingel féle könyvszekrény, amit ma Lingel Classic néven gyártunk. Töretlen sikerét jó variálhatóságának köszönheti, illetve annak, hogy üvegezett ajtóval zárt, klasszikusan elegáns, egyszerű vonalú, minden környezetbe illő polcrendszer.

Oldalra nyíló ajtajaival hagyományosabb bútorgyártási elveket követ az ELKAFI könyvszekrény rendszer. Gyártása 1927-ben kezdődött. Ez a könyvszekrény is modulokból épített, bármikor bővíthető, reprezentatív bútor.

Lingel karosszékből 1920-ban készült az első széria, 1999-ben a Magyar Posta kiadta bélyegen is. Jellegzetes a formája, ergonómiailag tökéletesen megfelelő. Teljes egészében kézi munkával gyártott, bronzrugókkal szerelt, bőr vagy textil ülőfelületű.

Valamennyi bútorcsaládhoz rendelhető testméretre gyártott, tetszőleges berendezésű íróasztal, szék, dohányzó és lerakó asztal és egyéb kiegészítő bútor.

Szolgáltatásaink közé tartozik a belsőépítészeti, lakberendezési tanácsadás és tervezés is, illetve bútortervek elkészítése 3D-ben.

Lingel Design Kft.

KÉPEK