Saint-Gobain Hungary Kft.

Saint-Gobain Hungary Kft.


Céges Tag
Budapest – Pilisvörösvár | Magyarország

www.saint-gobain.hu

Isover

+36 1 296 0500
isover@isover.hu

www.isover.hu

Rigips

+36 1 296 0500
rigips@saint-gobain.com

www.rigips.hu

Weber

+36 26 567 600
info@hu.weber

www.hu.weber/

Az 1665-ben alapított, és ezzel a világ egyik legrégebbi vállalataként működő Saint-Gobain a világ 100 legnagyobb ipari vállalata közé tartozik. Az évszázadok alatt szerzett tapasztalatainknak és folyamatos innovációra való képességünknek köszönhetően ma már világelsők vagyunk a fenntartható építés területén. Olyan nagyteljesítményű, innovatív építőanyagokat tervezünk, gyártunk és forgalmazunk, amelyek az energiahatékonyságot és a környezetvédelmet szolgálják.

Építőanyagaink energiatakarékosabbá teszik az épületeket, javítják azok akusztikai tulajdonságait, vagy éppen jótékonyan hatnak az emberi egészségre. Legfontosabb építőanyagaink: a gipszkarton építőlemezek és rendszereik, a homlokzatok és tetők szigetelésére alkalmas szigetelőanyagok, a belső téri és homlokzati vakolatok, a ragasztók és a habarcsok.

A Saint-Gobain a termelés során mindig szem előtt tartja az adott termék pozitív és negatív környezeti hatásait. Ezeket a hatásokat a termék minden életszakaszában, a „bölcsőtől a sírig”, azaz a nyersanyagkitermeléstől a bontás utáni hulladékelhelyezésig vagy újrahasznosításig vizsgálja. Tökéletes példa erre az Isover ásványgyapot terméke, amelynek előállítási energiaigénye magas ugyan, ám teljes életciklusa során a termék ennek az energiának a 226-szorosát takarítja meg.

Hazánkban két termelő egység is található: a Weber vakolat és habarcsgyár Pilisvörösváron, illetve a Rigips gipszkarton gyára Halmajugrán. Emiatt a hazai piac ellátása gyors és költséghatékony szállítással megoldható, amely alacsonyabb környezeti terhelést is jelent.

A csoport hazánkban 1992 óta képviselteti magát, jelenleg Saint-Gobain Hungary Kft. néven három építőanyag márkanévvel működik: Rigips (gipszkarton építőlemezek, gipsz alapú termékek és álmennyezetek), Isover (ásványgyapot szigetelés), Weber (vakolatok, műszaki habarcsok és hidegburkolati segédanyagok). A vállalatcsoport további tagja a gépjárműüvegek értékesítésére specializálódott Saint-Gobain Autover és a csiszolóanyag gyártó- és értékesítő Saint-Gobain Abrasives, valamint elérhető a Saint-Gobain PAM (csővezeték rendszerek) és a Saint-Gobain Glass (üveg alapú megoldások).

Saint-Gobain Hungary Kft.

TERMÉKEK

KÉPEK