Papp Linda - Stílsrandevú II.

“Egy remekmű tanulságai nem rekednek meg az időben

A BÁV és a Lakberendezők Országos Szövetségének Stílusrandevú pályázata második alkalommal ösztönözte a lakberendezőket, hogy mutassanak ötleteket a minőségi eklektikára. Idén a BÁV-ból és Herczeg Zoltán divattervező gyűjteményéből származó retró darabokat kellett felhasználni, amelyeket modern, vintage vagy antik tárgyakkal lehetett kombinálni.

A pályázók szabadon dönthetnek arról, hogy egy általuk megálmodott, teljesen új enteriőrtervbe illesztik-e be a kiválasztott műtárgyak 3D fotóit, vagy egy régebbi tervüket alakítják át. A tárgyak és a bútorok színe, kárpitmintája, anyagfelületei, valamint a festmény keretének színe szabadon változtatható volt. A pályázatra beérkezett művek általában modern környezetbe helyezték a megadott darabokat, így Hincz Gyula Figurális kompozíció című festményét, egy retró állólámpát, egy tükröt, egy komódot,  valamint Herczeg Zoltán gyűjteményéből egy magas támlájú széket.

A pályázatot Papp Linda nyerte, aki egy századelőn épült Andrássy úti lakás enteriőrjét tervezte meg olyan megrendelőknek, akik tisztelik a hagyományokat, de igénylik a letisztult, kortárs esztétikát és a modern anyaghasználatot. Ennek megfelelően az étkezőben Shiro Kuramata üvegpolca mellett Ferruccho Laviani enyhén retróba hajló tálalója is megtalálható. Az olasz ebédlőasztal köré jellegzetes Philippe Starck székeket, az asztalfőre pedig sárga kárpitozású retró székeket tervezett.

Az étkezővel egyterű, visszafogott színvilágú nappaliban Hincz Gyula Figurális kompozíciója kerül a középpontba, amely többek között Havadtőy Sámuel festményeivel alkot harmonikus egységet. A térben a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítő, modern bútorok mellett egy antik vonalvezetésű kanapé is helyett kapott. A minimalista FLOS lámpákat jól egészíti ki a retró állólámpa letisztultsága.”

 

Szabó Krisztina 
BÁV Zrt.

 

A Stílusrandevú II. pályázat

nyertese

 

Papp Linda munkája


CasaLinda Studio