Banyár Enikő - Egy modern családi otthon

Banyár Enikő - Egy modern családi otthon

Egyik kedvenc tervezésem volt ez a családi ház. Amikor 2021-ben elkezdtem a terveket készíteni akkor még csak az aljzat állt. A megrendelők a hatalmas konyha étkező és nappali, az előszoba, a lenti kisebb fürdőszoba és a fenti fürdőszoba elrendezési, burkolati terveit kérték, hogy készítsem el. Ezek mellett pedig a földszinti és emeleti világítás kiosztás terveit. A folyamatot elkezdtem és felmértem mik a megrendelők igényei, szerencsére nagyon szilárd álláspontjuk volt arról mit is szeretnének, és én örömmel egészítettem ki ezeket a terveket.

Az egyik legfontosabb helyiség a konyha volt, annak tökéletesítése éppen a múlt hónapban márciusban fejeződött be. Különlegessége az, hogy a letisztult beige és fahatást megtörtük a fekete mosogató és a konyha gépekkel és világítással, valamint a frontokon a fogantyú gola profillal lett tervezve, ami fekete színt kapott, ezért is látható a rés a frontok között. A frontok Nett64 magasfényű festett MDF lapokból készültek a kisebb felső szekrények pedig Egger H3730 Natúr Hickory bútorlapból. A munkapult Santamargherita City White típusa, ami modern, betonhatású és fényes. A hátlap Refin Prestigo Calacatta Lucido márvány mintás burkolat lap. A padló burkolat a vendégszoba és a fürdőszoba kivételével az egész földszinten Refin Prestigo Onyx Beige 75×75 -ös magasfényű lapokkal van burkolva.

A nappaliban a TV hátfala ugyanúgy, mint a konyha hátfala, Refin Prestigo Calacatta Lucido magasfényű márvány hatású lappal van burkolva. Ehhez pedig a bútorzatban megtartottuk az Egger H3730 Natúr Hickoryt és ebből lett a TV állványa ez kombinálva egy mindig praktikus magasfényű fehérrel. Az étkező asztala is az Egger bútorlapból készült, amihez a székek a Marco Mobilitől érkeztek, a tapétával szerettünk volna valami színt vinni a térbe, ezért a választás az apró hexagon mintás aranyozott kék tapétára esett.

Az előszoba bútorzatában is maradtunk a nappaliban alkalmazott Egger bútorlapnál és hozzá magasfényű fehér lapot választottunk. Színeiben itt is harmónia van. A nappaliban rengeteg napfény van majdnem az egész nap folyamán, így a színek legjobban kiemelődnek és igazán meleg otthoni érzést keltenek mindenkiben, aki belép a házba. A lenti fürdőszoba hasonló stílusban készült, burkolata Refin Prestigo Staturio Lucido 75×75-ös lapok, kombinálva Kai Yucca Brown lapokkal.

És végül az emeleti fürdőszoba, itt helyet kapott egy kád és zuhanyzó is. Padló burkolata Supergres Purity of Marble White 60×60-as lapok, falburkolata Purity of Marble Wall Royal Beige és a Supergres Four Seasons Autumn mozaik csempéjével lett díszítve a toalett parapet fala. itt csodás a harmónia, meleg világos és jól funkcionál. Örülünk, hogy részt vehettünk ebben a tervezésben, izgalmas és tanulságos volt minden perce.

 

Banyár Enikő 
lakberendező