FaLevél Műhely - Növényi falfestés

Egyedi fal – kinek, mit, hogyan, mikor?

Kinek ajánlom?

A növénymintákat elsősorban a növények szerelmeseinek ajánlom, azoknak, akik szeretnék a természetet behozni környezetükbe (a növényvilágtól teljesen idegennek tűnő színekkel is akár). Az egyik módszer szerint a kiválasztott növény(ek) kerülnek felfestésre a falra. Itt a mintákra és a színekre helyeződik a hangsúly.

A másik megoldás, amikor az eredmény egyszínűnek tűnő fal, de a technika által egy adott szín, kis eltéréssel, de mégis különböző árnyalatai fognak megjelenni. Ez a technika elegáns, mégis titokzatos hatást kelt. Továbbá jól beilleszthető a colour drenching stílusba.

A homokkal strukturált fal egy igazi álom a kreativitás szerelmeseinek, mert végtelen lehetőséget rejt magában mind a színeket, mint a formákat illetően. Bármilyen színt is használunk, meleg hatást fogunk elérni.

A színblokkolás (colour blocking) egy modern, kevésbé elterjedt módszer. A színekre és azok kölcsönhatására helyeződik a hangsúly.

Minden munka helyszíni felméréssel kezdődik, aminek keretében átnézzük a színeket, beszélünk a formavilágról, technikákról. A helyszíni felmérésre magammal viszek mintamunkákat. A preferált színek kiválogatása után kikeveréssel keressük meg azokat az árnyalatokat, amiket Veled együtt el tudunk ott képzelni. Ezután következik a tervezési szakasz.

Tervezés

Elengedhetetlen, hogy rászánj valamennyi időt, energiát arra, hogy támogasd a tervezési szakaszt és elmondd, hogy mi tetszik neki és mi nem.
Minél több információm van arról, hogy mi az elérni kívánt eredmény, annál közelebb tudok kerülni hozzá. Ha van szeretett növény vagy kép, amit látni szeretnél a falon, nyugodtan megmutathatod. Ha nincs elképzelés, akkor ajánlok (plusz díj nélkül).

Minden esetben három tervet készítek, amiket átbeszélve jutunk el a véglegesnek szánt tervhez.
Azért nevezem véglegesnek szántnak, mert előfordult már, hogy a kivitelezés közben változtattunk a mintázaton, pl. valahol szellősebbre hagytuk vagy másik szín lett végül.
A tervezéshez van szükségem a legtöbb időre, akár hetekre (de maximum 2-3 hét).

Folyamatosan bővítem a mintázatok körét, keresem az újdonságokat, lehetőségeket, még ha ez az online felületeken nem is jelenik meg, ezért bátran érdeklődj a lehetőségek iránt.

FaLevél Műhely - Növényi falfestés

Kivitelezés

Kereskedelmi forgalomban kapható, vízbázisú festékek kerülnek felhasználásra. Nem köteleződtem el egy márka mellett sem, több márkával is dolgozom, így a használt anyagot is hozzád tudom igazítani. A munka összetettségétől és a falfelület méretétől függően több nap is lehet, amit igyekszem egymást követő napokon megoldani.

Arra való tekintettel, hogy páraállósága nem tesztelt és bizonyított, ezért a vizes helyiségeket leszámítva bármely beltéri helyiségbe ajánlom. (Megjegyzem, hogy a fürdőszobában is használunk falfestéket, továbbá az akrilfesték vízálló.)

Anyagát tekintve gipszkarton fal és téglafal is alkalmas. Illetve lehet a falfelület festett vagy tapétázott.
A munkámnak nem képezi részét a falfelület előkészítése (glettelés, csiszolás, alapszínre festés – növényminta festésénél). A homokkal strukturált fal nem igényel alapszín festést, de az fontos, hogy pergésmentes legyen a felület.

A dekoráció kézzel, nem géppel kerül felvitelre.
Kérem a helyszínen a dekoráltatni kívánt falhoz való hozzáférést biztosítani, a visszarendezésben segítek.

A felvitt dekorációt lemosni nem lehet, átfesteni bizonyos esetekben. A dekorációt lecsiszolással, tapétázott fal esetében a tapéta leszedésével lehet eltávolítani.

A tiszta munkáért és a magam után hagyott tiszta helyiségért én felelek.

Előnyök:

  • egyedileg összeállított szín- és formavilág
  • nem kell tartani magunkat az egyenes vonalakhoz
  • egyedi színek, hangulatok
  • Neked készül, nem veszi le más a polcról
  • materiális, élő érzést ad

Hátrányok:

  • nehezebben eltávolítható, mint pl. egy tapéta, ami bizonyos szempontból előny, mert tartós
  • lassúbb megoldás, mint egy polcról levett vagy rendelt termék (pl. falmatrica)
  • bizonyos megoldásokhoz képest drágább

 

Ha elvesztél a fali dekorációk világában, segítségképpen az alábbi objektív, gyakorlatias összefoglalással szeretnék Neked segíteni (költségekkel):  www.falevelmuhely.hu/fali-dekoracio-iranytu

 

Falevél Műhely