Csáki Györgyi - Dömösi wellness hotel

Dömösi wellness hotel

Tervezési és koncepció:
2021 tavaszàn keresett meg egy hazai befektető azzal a kéréssel, hogy újonnan vásárolt, 350 m2-es, két szintes ingatlanjukat alakítsam át egy természetes színű, összeállítású, arculattal rendelkező, vízi sportolási lehetőséget adó hotellé, amely üzleti befektetésként gyümölcsöző és együttműködési formáját tekintve pedig épít a helyi szolgálatokra.
Alapvető elvárás volt hogy az épület akadálymentesített legyen és befogadóképessége érje el a 18-20 főt. rendelkezzen a kikapcsolódásra alkalmas wellness térrel szaunával, medencével, kávézóval.

A hotel belső terének kialakításakor az elsődleges cél a fiatalos, természetes, otthonos tér érzet megteremtése, alkalmazva a három csillagos hotelek általános követelményeit, a térszervezés ergonómiai illetve az akadálymentesítés szigorú szabályait kialakításakor figyeltünk arra hogy az akadálymentes toalett egy központi helyen bárhonnan közel könnyen elérhető legyen. Tároló helyiségek minden részlegen kisebb nagyobb szekrények gardróbok kerültek elhelyezésre, ezáltal is könnyítve a tárolni való dolgok könnyen elérhetőségét.

A földszinten került kialakításra a közösségi zóna három fő funkcióval; recepció, kávézó, illetve az ezeket támogató kiszolgáló helyiségekkel, mosdó, öltözők melyekkel könnyen elérhetőek a raktár, konyha, bár és a teraszhelyiség mely megfelelő idő esetén a friss levegőt élvezve, további szórakozási lehetőséget biztosít; ez az extra tér az éttermi részből könnyedén megközelíthető.

A középen elhelyezkedő recepcióról lift segítségével jutunk fel az első emeletre. Az emeleti szinten lett az 5 szoba kialakítva; melyekből 1 akadálymentes és 1 apartman található, mely egy nagy család befogadására is alkalmas; konyha, nappali, konyha, fürdőkádas fürdőszobával kialakított, két franciaágyakkal ellátott szobákkal és saját terasszal rendelkező lakosztály.

Csáki Györgyi - Dömösi wellness hotel
Földszinti alaprajz

 

Stílus: Skandináv stílus – rusztikus elemekkel
A belső terek kialakításakor az elsődleges cél a fiatalos, természetes, otthonos térérzet megteremtése volt, alkalmazva a 3*-os hotelek általános követelményeit.
A szálláshely a természet ezen ezen belül is a „vízpart” színeiből állítottam össze. A homok, kavics, a víz, a növényzet színeiből.
Recepció-Szobák: Hűvösebb, borongósabb (pihenő időt sugárzó) színösszeállítást kapott, ezért a Nap előbújó sárga fényét 1-1 bútorelemmel jelenítettem meg a terekben. Ezen kívül világos fehér és fa bútorok, kő hatású fal panel; szürke-bézs árnyalatú falak, szobákban hajópadló, recepción kőburkolat, színes mintás vagy tengerész csíkos szőnyeg, természetes anyagok használata.
Fürdőszoba: természetes kövekkel burkolt Gránit márvány kombinációja.
Wellness kőburkolatok, natúr földszínek, természetes anyagok, fonott nád fekvőhelyek, len vászon ülő párnák, sok növény és akváriummal behozva a vízivilágot.
Kávézó: fiatalos, natúr színek, pub hangulatú (boksz) részleggel, azoknak akik picit elvonultabban szeretnének szórakozni, kártyázni, ezzel nem zavarva a többieket. Világos napsütötte otthoni hangulatú, a terasz felidézi a tengerparti szórakozóhelyek „játékbarlangját”.

Csáki Györgyi - Dömösi wellness hotel
Emeleti alaprajz

 

Színdinamika
A stílus megköveteli a természetes színeket, anyagokat. Napfényesebb helyeken bátrabban használtam 1-1 falfelületen sötétebb árnyalatú színeket, de többnyire natúr, világos színek lettek használva, többnyire bézs(homok) és szürke (kavics) árnyalataiból használva.
Minden térben spotlámpák lettek a gerendák sorai közé helyezve, ezeken kívül csillárok és fali lámpák is el lettek helyezve, árnyaltabb helyeken.
A nagy felületet jelentő ágynemű fehér színű, függönyök áttetsző anyagúak és fehérek, néhol dekorációként használt, a wellnessben szabadon hagyva, ezek által is figyelve a minél világosabb tér megteremtésére.

 

Csáki Györgyi 
lakberendező