Demeter Andrea - Megújulás Budapest belvárosában

Megújulás Budapest belvárosában

 

Ez a megbízás igazi „álommunka” volt álommegrendelőkkel. Visszatérő ügyfeleim a belváros szívében, a Városháza és a volt Főposta tőszomszédságában vettek egy 120 m2 alapterületű, jó adottságokkal rendelkező lakást. Feladatom teljes körű felújításra szólt: a tér átstrukturálása: a kis terekre szabdalt lakást teljesen átformáltam, a kérésnek megfelelően sikerült kialakítani három hálószobát egy–egy saját fürdőszobával, és egy igazán tágas közösségi teret, melybe a nappali- konyha-étkező került. A tulajdonosok csak néhány év múlva tervezik a beköltözést, addig pedig kiadásra szánták az ingatlant.

Egy lakótér főbb elemeinek meghatározásánál mindig gondolnom kell megbízóim stílusának, igényeinek későbbi változására: a térkiosztás és a hátteret adó elemek azonban hosszú távra készülnek. Éppen ezért fontos, hogy a beépítésre kerülő anyagok időtállóak és jó minőségűek legyenek. A világítás többszintű kialakítása kulcsfontosságú, hisz a rejtett- és általános világítás, az irányított és hangulatfények is sokáig az enteriőr része maradnak és nagyban befolyásolják a lakók hangulatát.

A lakás teljes harmóniájának megteremtését a következetes szín- és anyaghasználattal értem el. Az alap színvilágot a natúr tölgyfa, a fehér és a szürke különböző árnyalatai adják. A tölgyfa a padlón, a falakon, az ajtókon és a bútorokon egyaránt megjelenik minden helyiségben, melegítve a teret, harmóniát teremtve.

A tervezett kiadásra tekintettel a mobiliak, mint a bútorok, textilek és a dekoráció, a közízlésnek megfelelő karakterűek.

A nappali szőnyegének színei köszönnek vissza a szobákban a textileken, festményeken, kiegészítőkön. A sárga és a türkiz hatásosan mozgatja meg a visszafogott alaptónusokat, életvidám, otthonos hangulatot teremtve.

 

Demeter Andrea
lakberendező