Ferenczi Éva és Istók Zsuzsanna - Nádas Tó Park Hotel

Nádas Tó Park Hotel

 

A Budapesttől néhány kilométerre található Nádas Pihenőparkban a jól felszerelt kalandpark, valamint a konferencia- és rendezvényhelyszínek fokozódó kihasználtsága alakította ki az igényt egy szállodai részleg felépítésére. Ha valaki kikapcsolódni, pihenni szeretne egy vadregényes természet közelében a városok zajától távol, akkor a Nádas Tó Park Hotelben megtalálja a nyugalom és az aktív kikapcsolódás helyszíneit is.

Ferenczi Évát a Studio Trend Lakberendezés tulajdonosát és Istók Zsuzsannát az Istók Zsuzsa Interieur tulajdonosát mint a Nádas Tó Park Hotel lakberendezőit kérdeztük a felvetődő tervezési igényekről, ötletekről.

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsanna - Nádas Tó Park Hotel

 

Lakberinfo.hu: – Egy működő pihenőpark, egy tavakkal, kalandparkkal, strandfürdővel, zöld környezettel övezett komplexum hogyan inspirálta a lakberendezőket a szállodai szobák tervezésekor?

Ferenczi Éva, Istók Zsuzsanna: – Megismerkedtünk a szálloda közvetlen környezetével, a szállodához tartozó tavakkal, a tavak melletti csónakházzal, kalandparkkal. Feltérképeztük a környékre jellemző növény- és madárvilágot. A szállodát körülölelő mini paradicsom ihlette a belső anyaghasználatot és formavilágot. Az étteremből kitekintve a tó tükröződő vízfelülete, a természet zöldje és a nádas adott ihletet a tervezéshez. Így választottuk ki az anyagokat, azok textúráit, felületeit. A tervezési koncepció fontos szempontjai voltak a természet közelségén túl a megrendelői igények, melyek szerint a bővítés a meglévő panziót egy magasabb kategóriájú szálláshellyé kellett, hogy emelje. A belső design-nak a természetközeliség mellett, harmonikusan kell szolgálnia a szálloda fő profiljába tartozó esküvők és különböző más rendezvények lebonyolításához szükséges minőségi hátteret, szem előtt tartva a maximális kényelmet és komfortot a szálloda vendégei számára.

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsanna - Nádas Tó Park Hotel 

 

– Milyen légkör és belsőépítészeti megoldások fogadják a recepcióhoz érkező vendégeket?
A szálloda hallját az építkezés folyamán a tulajdonos kérésére nagyméretű szélfogóval növeltük meg, mely során a hall – a recepció területe – sokkal reprezentatívabb, kényelmesebb lett. A valamikori szélfogó kettős belmagasságú terébe érkezve, nagy átmérőjű függesztett gyűrűs, direkt-indirekt világítótestek lebegnek különböző magasságban. Az óriás kör alakú lámpák szépen illeszkednek a lobbi hátsó részében található bevilágító ablakra. Ez a mennyezeti ablak a tervezés elején sok fejtörést okozott. Fontos volt számunkra, hogy a belső design szerves részévé tegyük. – Végül is e köré építettük fel a lobby belsőépítészeti formavilágát. Nagy kerek lámpák, kör alakú álmennyezeti áttörések, a szélfogó óriási kör lámpái ismétlik a felülvilágító ablak formáját.

A lobbyba íves vonalvezetésű, rejtett világítást rejtő álmennyezetet és íves mennyezeti lámpákat álmodtunk meg. A tervezés folyamán ugyan nem volt tudatos, de a szélfogóba belépő fiatal párok – akik a szállodában tartják esküvőjüket –, óriási világító gyűrűként láthatják a mennyezeti lámpákat. A nagyméretű, tükrös felületű padlóburkolaton színes fotelek, impozáns kanapék, lerakodó asztalkák kaptak helyet. A természet színeit (zöldek, barnák) természetes anyagokkal és modern üvegfelületekkel kombináltuk, melyek megjelennek az egyedi tervezésű recepciós- és bárpulton, a fal- és oszlopburkolatokon és a festett, tapétázott felületeken is. A belépő vendégeket egyedi tervezésű és gyártású nádas motívummal dekorált hatalmas üvegkép fogadja. A folyosókon az álmennyezet kiosztásának ritmusa és a rejtett világítás hangulatos – szem előtt tartva az energiatakarékosságot és a környezet védelmét.

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsanna - Nádas Tó Park Hotel

 

– Milyen színek, minták és anyagok dominálnak az egyes szobákban, kellett-e egyedi bútorokat, kiegészítőket gyártatni?

Négyféle típusszoba berendezését terveztük meg egyedi bútorokkal. Minden szobában található TV-panel, előszobafal, tároló és lerakó bútorok. Csak más-más méretben az eltérő szobaméretek miatt. Nebraska tölgy bútorlapból és magas fényű, kapucsínó színű bútorlapból terveztük a szoba berendezését. Az asztalok és a polcok extra anyagvastagsággal készültek. A nagyméretű boxspring ágynak kényelmes, könnyen tisztítható fejvéget terveztünk. A természet a tapéták íves, hullámos mintáin, valamint az ágas-bogas tapétákon is fellelhető. A standard, a családi és a superior szobákban zöld, a tóra néző delux szobákban bordó-vörös sötétítő függöny alkalmazkodik a tapéta mintázatához. Az étteremben, a panoráma teremben és a reggelizőben is egyedi ötletekkel találkozhatnak: íves álmennyezeti megoldásokkal, elegáns magasfényű falburkolatokkal, 3D-s tapétákkal, festett üveg pultkialakításokkal, néhol fiatalos design bútort becsempészve.

 

A cikk eredetileg a Lakberinfo.hu-n jelent meg