Ferenczi Éva - Társasházi LOFT otthon

Társasházi LOFT otthon

Egy budapesti, eladásra kínált ingatlan berendezésének kialakításával bízott meg ügyfelem. Kérése az volt, hogy a tíz éve épült négyszintes társasház közel 200 m2-es pincehelyisége egyedi, elegáns otthonnak adjon helyet.


A négy szint lakásai közül ennek a tervezése bizonyult a legizgalmasabb feladatnak. Az építészetileg is látványos tereket egyedi megoldásokkal kombináltam a palotaszerű, boltíves wellness otthon tervezése során.

A legnagyobb kihívást a kisméretű, magasan elhelyezkedő ablakok okozták. Biztosítani kellett a megfelelő megvilágítást, miközben árnyékolókkal a kíváncsi tekinteteket kizártuk.

Kiváló megoldás lett, ahogy a hatalmas belmagasságot álmennyezet szigetekkel csökkentettük és a rejtett LED világítást mögé rejtettük. E mellett a terméskő falak karakteres felületeit színesre festett gipszkarton előtétfal-szigetekkel megosztottam, és a panelek mögé is rejtett világítást terveztem. A wellnessbe betervezett falpanel – a megrendelő által választott egyedi design – egyedi méretben, vízálló minőségben készül.
A hangsúlyos falfelületek kiegészítéseként egységesen világos színű padlóburkolatok kaptak helyet, és a bútorok színében is a fehér dominál. A mennyezetről habpamacsként opál Slamp lámpák lebegnek, megvilágítva a tereket.

A hangulat egyedi a kortárs művészeti alkotások (Joshua Miels, Victoria Verbaan) és bútorok társaságában, a hátteret a terméskő főfalak és a kisméretű tégla válaszfalak karakteres felületei adják. Az extra belmagasságú terekben üveg tolóajtók határolják az egyes funkciókat, szinte láthatatlanul. Néhány boltív alá pedig egyedi osztású térelválasztó-tároló polc készül.

Az egyedi hangulatot fokozza a laza társasági élet helye, a hatalmas wellness fürdőszoba (jacuzzival, térbe állított káddal), összenyitva (és mégis külön) a szomszédos üvegfallal leválasztott hálószobával, ahol az „arany” fal előtti szófán üldögélve impozáns látvány a bordó textilbőr kárpittal bevont ágyfejvég. Ez utóbbi az egyik kedvenc elbújós hely a lakásban, kedvenc bútor pedig a nappaliba betervezett tálaló komód (Boca do Lobo), amely kívül polírozott réz dekorral, a belső felületei gyökérfurnérral készülnek.
A réz feeling megjelenik az egész lakásban, a nyílászárók szerkezetén, kiegészítő bútorok anyagaként és a függőleges osztású hatalmas radiátorok színeként.

Ez a loft valóban izgalmas, egyedi hangulatú és színes. Minden részlete kedvenc!

Lakberendező:

Ferenczi Éva