Ferik Judit - Modern stílusú ház Budapesten

Modern stílusú ház Budapesten

Az ügyfeleim egy elkészült és már félig berendezett ház bizonyos helyiségeinek megtervezésére kértek fel: az előszoba, a nappali, a lépcsőház, a közlekedő rész, az emeleti szülői hálószoba és az emeleti gyerekszoba berendezésére, bútorok, falburkolatok kiválasztására.

A meglévő színekhez, hangulathoz, burkolatokhoz és bútorokhoz kellett igazodni, ezért tovább vittem a világosszürke, ill. natúr tölgyfa színt, kiegészítve egy finom árnyalatú kasmír szürkével, és bronzüveggel, ill. a gyerekszobában a halványrózsaszínt és fehéret egy sötétebb lágy rózsaszínnel párosítva. Több helyiségben is megjelennek lamellák, és a fa falburkolatok, valamint egy különleges falfestés is.

Az előszobánál szempont volt a kabátoknak-cipőknek-táskáknak való tárolást megoldani. Alul nyitott cipős rész, párnázott leülő, az akasztós részen különleges mart fogantyúk, és az oldalán nyitott polcos rész a csecsebecsék tárolására, ez utóbbi segít abban is, hogy oldalról ne legyen annyira lezárt a szekrény.

A nappaliban egy hosszú, impozáns médiafal kapott helyet zárt és nyitott tárolóval, márványhatású fallal (amelyben visszaköszön az aranybevonatú lámpabúra arany színe), lamellákkal. A fal többi részén különleges falfestés és egy exkluzív, falra szerelhető látványkandalló kapott helyet.

A szülői hálószobában egyszerre több igényt is meg kellett oldani: egyrészt kialakítani egy gardróbhelyiséget (ez a térelválasztó lamellák mögé került), másrészt a biciklinek helyet hagyni, hogy a falra szerelt tévé segítségével akár videocycling-on is részt vehessen a szobában tekerő.

A gyerekszoba kapcsán a ház legkisebb lakója házikóágyra vágyott, a szülei kívánsága pedig a ferdefal alatti rész beépítése volt. Ezen kívül még kialakítottunk egy nyitott pakolós részt, rajzolós asztallal.

 

Ferik Judit
lakberendező