Halász Gabriella - Elegáns otthon

Elegáns otthon

2018 tavaszán kaptam a megbízást ennek a budai otthon belső tereinek megtervezésére. A tervezési folyamat körülbelül 4 hónapot vett igénybe, de a tervek megvalósítása egy újabb évet váratott magára. A tervezés a megszokott módon személyes találkozóval és a hghome-kérdőívek kitöltésével kezdődött. A tulajdonosok visszafogott és elegáns, ízlésesen berendezett, harmonikus otthon kialakításának igényét jelölték meg. A stílust tekintve modern enteriőrt kértek, enyhe visszautalással a thai stílusra. Ez utóbbi jelenik meg a lámpák vonalában, a sok fa és természetes kőhatású csempe használatában, melyek kellemes elegyet alkotnak a minden egyes helyiségbe becsempészett modern, geometrikus formákkal.

A tervezés során alaprajzi módosítások is történtek, melynek során egy fürdőszoba megszüntetésre került, ezáltal mind a hálószoba, mind a gyerekszoba nagyobb alapterületű lett. A harmadik szoba dolgozószoba funkciót kapott, melynek átalakítása jelenleg folyamatban van.
A tágasabbá vált előszobában egy nagyméretű, ülőpaddal kiegészített beépített szekrény került. A hangulatot már itt megalapozzák a minőségi anyagok és bútorok.

A nappaliba lépve a baloldali teljes falat beborító tölgy falburkolat vonja magára a figyelmet; a falba integrált vertikális bioetanol kandallóval és az alá tervezett, a fal szinte teljes szélességében végigfutó, sok, rejtett tárolóval rendelkező médiaszekrénnyel.

A fűtésről gondoskodó radiátorokat a fal mentén radiátortakarók rejtik, melyek a radiátorok közötti részen nyitható tárolók és polcfelületek is egyben.

A kényelmes bársonyszékekkel körülvett étkezőasztal a konyhához közel helyezkedik el. A konyha szeparáltan, de a kis reggeliző félsziget révén mégis a nappali élettérrel összekapcsolva található. Visszafogott elegancia, egyszerű vonalak jellemzők rá, nem elvéve a fókuszt a grandiózis falburkolatról, mely aprólékos asztalosmunka eredménye.

A fürdőszobában tovább folytatódik a melegbarna furnérbútorok és a játékos geometriával rendelkező, természetes kőhatású csempék elegye. A sok szögletes formát a mosdók és a tükrök lágy íve enyhíti.

A hálószobában is kellemes földszínek uralkodnak, bensőséges hangulatot teremtve az itt élők részére. Az íves és szögletes alakzatok kedves összhangja érvényesül itt is. A keménynek ható fekete bútorokat az ágytextilek és a párnák puha anyagai lágyítják. Az ágy mögötti teljes falszakaszt beborító lélegző műbőr falburkolat szatén csillogása pedig nemcsak a szemnek, de a tapintásnak is különleges élményt okoz.

 

Halász Gabriella 
lakberendező

Fotó:
Tamási Viktória


Lakberendezés és szöveg:

Halász Gabriella