Igaz Bernadett - KonyhaTech Galéria

KonyhaTech Galéria, Budapest

Mi volt a feladat? Körülbelül száz négyzetméteren különböző hangulatú konyha installációkat, illetve egy tökéletesen működő konyhát kellett megterveznünk egy budapesti bemutatóterem számára.

A megbízó elvárásai között hangsúlyosan szerepelt egy egyedi bemutatótér létrehozása, amely a legújabb konyhatechnológiai eszközök bemutatása mellett inspirációs térként is funkciónál. Olyan különböző hangulatú és stílusú tereket kellett tervezni, ahol mindenki megtalálhatja a számára tökéletes konyhai gépeket és megismerheti a különböző lakberendezési irányzatokat is.

Ebben a nagyszabású projektben az én feladatom egy indusztriális hangulatú enteriőr, valamint egy tökéletesen működő konyha (főzőtanfolyamok, bemutatók számára) megtervezése volt.

A tervezés megkezdése előtt összegyűjtöttük azokat a magas minőségű termékeket, konyhai gépeket és kiegészítőket, melyeket mindenképpen szerettünk volna megmutatni a nagyközönség számára. A koncepció felállításánál arra törekedtem, hogy a meghatározott stílusjegyek mellett az enteriőrök egyediséget is hordozzanak magukban.

Így jött létre a „kék konyha”, amely magabiztosságot, egyediséget és nyugalmat áraszt. A SMEG – DOLCE STIL NOVO konyhagépei letisztultságukkal és szépségükkel tökéletesen illenek a bútorzatba. A hatalmas főzőszigetbe a legmagasabb minőségű főzőlapok és páraelszívók kerültek beépítésre, hogy a főzés élménye magasabb szintre emelkedhessen.

Indusztriális hangulatú konyha, ahol a különálló szigetben a Blanco mosogatók legújabb generációi kaptak helyet; a Steelart rozsdamentes acél termékek a konyha ékszereinek is tekinthetők. A fényes, high tech anyagok ellenpólusaként pedig matt fekete bútorzatot terveztem, megfűszereztem egy csipetnyi rozsdahatású falfestéssel és némi zöld felülettel.

 

Igaz Bernadett 
lakberendező