Károlyi Zsuzsanna - Ház az alapoktól

Ház az alapoktól

Egyik kedvenc projektem volt egy 100 m2-es új építésű családi ház alaprajzának kialakítása. A kihívást a térszervezés jelentette: a megrendelői igényeknek megfelelő helyiségek elhelyezése, kapcsolódásainak megtervezése a beépíthetőségre vonatkozó szabályok betartása mentén történt szoros együttműködésben az építésszel.

A nappali és éjszakai zónát a megrendelő kérésére határozottan elkülönítettük, az előtérből egy folyosón keresztül közelíthetők meg a gyerekszobák és a szülői háló, valamint a családi fürdőszoba. A vendégek részére készült egy kisebb fürdő, ami az előtérből nyílik.

A nappali-étkező-konyha egy térben található, a konyhából a kamra egy „rejtett” ajtón keresztül érhető el, mely a konyhabútor egyik ajtaja is egyben. A nappalit a kerttől hatalmas üvegfalak választják el, rengeteg fényt és tökéletes kilátást biztosítva.

A kialakított és elfogadott alaprajz alapján a ház fontosabb helyiségeire látványterv készült, így létrejött a ház egységes stílusa. A megrendelők a meleg, otthonos barna és krém színeket preferálják, ezek árnyalatai lettek a meghatározók, ettől csak a gyerekszobák térnek el.

Károlyi Zsuzsanna 
lakberendező