Lovász Zoltán

A bronz, a rosegold és a szürke

Feladat volt, az előszoba és a konyha újragondolása egy légtérben, étkezővel.

A konyha elemei fémhatású bronz és kasmír szürke felületű anyagból készültek. Harmadik színnek a Rosegold-ot alkalmaztam, dekorációs soroló elemeként. A bal oldali fal előszobaként funkcionál a térben, melyet érdekességképpen egy led fény választja el a konyhától. Az előszobafal és az ülőpad fényes kárpitszövete harmóniában van a konyha meleg, modern színeivel. A konyhabútornak és szigetnek világos, holdkő mintás munkalapot választottunk, amely strukturált, természetes felületével megtöri a fémhatást.

Bal oldalon, az előszoba”fal” – időszakoknak megfelelően – a háziak és a vendégek felsőruházatának le- és felvételére, a váltócipők, papucsok, esernyők és esetleges kézipoggyászok tárolására lett megtervezve. Középső részen a fő tárolófal, ahol a polcok, a kihúzható kamraszekrény és a konyhai gépek kapták meg a helyüket. Jobb oldalon főzünk és mosogatunk, és szintén tárolunk. A Központi helyen a konyhasziget, amely mély és kisebb fiókokat tartalmaz a mindenféle méretű edényeknek, evőeszközöknek.

A minimalista konyha kialakítása végül is nem mindig a színekről szól, hanem a tiszta vonalakról és a rendetlenség nélküli szervezésről. A minimalista konyha egyedülálló kiegészítőket is kiemelhet, mint az ezen a helyen található függesztett üveg lámpa, amelyet a sziget fölé helyeztünk el. A két részt, az előszobát és a konyhát optikailag, led fénnyel választottuk el egymástól. A lábazatban led spotok vannak, melyek így hangulatfényt kölcsönöznek.

 

Lovász Zoltán 
lakberendező & bútorgyártó