Német Ágnes Csilla - Térélmény

Térélmény és felfedezés 330 négyzetméteren

 

Német Ágnes Csilla – a “LOSZ Év  Lakberendezője 2016” szakmai nyertes munkája

 

Szolnokon egy új családi ház komplett belsőépítészeti tervezésére kaptam megbízást egy fiatal pártól, akik két kis gyerekükkel modern, tágas, élhető terekre vágytak.

Az építészeti tervek nagyon inspirálóak voltak, egy különleges térélményt nyújtó, kétszintes ház tervezése kezdődött el. Ideális időpontban kapcsolódtam be még a végleges építészeti terv előtt, ezért lehetőség volt falak, tartópillére áthelyezésére a nappali-konyha terének jelentős bővítéséhez, hogy nagyobb ülőgarnitúra és konyhasziget férjen el bárszékekkel.

Elegáns, világos tér fogadja a belépőt, színes üvegfallal, benne rejtett ajtóval, s előszoba szekrénnyel- és az emeleti galériáról függeszkedő design lámpával, melynek párja az étkezőasztal felett kapott helyet. E különleges lámpatestek fiatal magyar iparművész alkotásai.

A világos tölgy fapadló az egész házban egységesen jelenik meg. Két helyen került bele nagyméretű 120 x 120 cm-es greslap.

Német Ágnes Csilla - Térélmény

A lebegő lépcső dekor-beton felületet kapott, mely stílusos, s színben és anyagában is tökéletesen illeszkedik e fiatalos, modern otthonhoz. A mellette lévő koptatott hatású, impregnált, egyedi tapétával, süllyesztett lépcsőmegvilágító lámpákkal és pontmegfogásos víztiszta üvegkorláttal tökéletes egységet alkotnak, s a földszinti tér különlegességei lettek.

A nappali-étkező-konyha impozáns, galériás terébe érve nagyvonalú eleganciát érzünk, hívogató, otthonos társalgóval, könnyed étkezővel, jól funkcionáló konyhával és bárszékekkel, nagyméretű művészeti alkotással, világos térrel, a színek egyensúlyával találkozunk.

Az elegáns, minimalista konyha, a grafitszürke konyhafallal azonos színű technikai kőpultot kapott a szigetre, melynek belső és külső frontja selyemfényű fehér.

Egy olyan reprezentatív, modern otthon született, mely térélményt és felfedezést nyújt a család minden tagjának.

építész: Horváth Sándor – fotó: Székely Péter

 

Német Ágnes Csilla
lakberendező