Német Ágnes Csilla - Vízparti minimál

Vízparti kétszintes MINIMÁL családi ház

 

Új családi ház tervezésére és berendezésére kaptam megbízást egy családcentrikus, fiatal pártól, akik a tervezés kezdetekor várták első gyermeküket, azóta pedig már 3 kisgyermekkel, öten élnek ebben a házban. A szülők családi házát 10 éve terveztem, s természetes volt számukra, hogy fiuk építkezésekor is a segítségemet kérték.

Az épület csodás, vízparti helyen fekszik, a nappali és étkező nagy, faburkolatos teraszokkal kapcsolódik a lakáshoz, s képez átmenetet a kerttel, imádom. A nagyvonalú, letisztult berendezés hozzájárul a természet beengedéséhez a nagy üvegfalakon.

A világos, szürkés-barnás színű padlóburkolat az egész házban egységesen jelenik meg. A ház mennyezeti hűtés-fűtéssel rendelkezik, ezért a világítás tervezésekor a vonalszerűen elhelyezkedő fénysávlámpára esett a választás. A nappali terét az ívesen benyúló nagy lámpa lágyítja.

Német Ágnes Csilla - Vízparti minimál

A minimalista, hófehér konyhában ideálisan megvalósulhatott a konyhatechnikai sorrend, minden azonnal kéznél van, s néhány lépéssel elérhető. A nagy konyhasziget kényelmes előkészítő és főzőfelületet biztosít, elválasztja, de ugyanakkor mégis összeköti a konyhát az étkezővel, a bárpult pedig a nappalival. Az ablak alatt még függesztett szekrények is elfértek egy laptop asztalfelülettel.

A légies étkezőgarnitúra a függesztett ARTICSÓKA design lámpatestekkel és nagy kortárs festménnyel otthonosságot visznek a térbe, melyhez a fekete üvegborításos kandalló, a vízparti hangulathoz illő petrolkék színű, kényelmes nagy ülőgarnitúra, a puha szőnyeg, a kerek asztalkák és forgófotelek is hozzájárulnak. Egy igényes, modern otthon kialakításakor fontosnak tartom a kortárs művészeti alkotások megjelenését.

A szülői fürdőszoba természetes burkolata szépen kiemeli a visszafogottan elegáns nagyméretű kádat és bővített zuhanyzót. A mosdó tükörvilágítása remek a fénysávlámpáknak köszönhetően. A WC helyiségébe is került fénysávlámpa, mely funkcionalitása mellett látványelemként is szolgál.

A család büszke szép és kényelmes otthonára, mely anyagválasztásában az időtálló designt képviseli.

 

Németh Ágnes Csilla
lakberendező