Papp Linda - Garázsból műterem

Garázsból műterem

A dunaszigeti családi ház a 90-es években épült, melynek utcafronti homlokzatáról megközelíthető helyisége egy garázs volt. A garázsba az évek hosszú sora alatt talán egyszer, ha beálltak autóval, azóta háztartási helyiségként és raktárként volt használva.

A házaspár női tagja művészi attitűddel megáldott, így olykor festményeket és egyéb tárgyakat készít, melyhez szüksége volt egy olyan helyiségre, amely világos, tágas és amelyben szabadon alkothat.

A helyiség egy nagy üvegajtót, szürke greslap burkolatot és új világítást kapott. A tároló funkciót fontos volt megőrizni, így annak egy, a tetősíkhoz igazodó, minimalista szekrényt terveztünk. A rétegelt lemezből készült ajtók apró fekete fogantyúkat kaptak, míg az alsó fiókok frontjára a lap gérbe vágásával alakítottuk ki a fogantyúkat. A szekrény középső traktusában egy kevésbé mély, kisebb részt alakítottunk ki a kisebb tárgyak tárolására, melynek köszönhetően a bútoron ülőfelület alakulhatott ki.

A térben helyet kaptak az alkotó képei, egy régi fából készített asztal, néhány régi és újraértelmezett tárgy és két új, thonet szék is.