Papp Linda - Újjászületett orvosi rendelő

Újjászületett orvosi rendelő

A csepeli ideggondozó és a családorvosi rendelők teljes körű felújítása komoly szakmai kihívást jelentett, a szigorú hatósági előírások (ÁNTSZ) és a szoros költségkeret betartása okán.

Az egyszerű, modernista épület kívül-belül megújult. Energetikai pályázaton nyert források segítségével homlokzati szigetelést és új nyílászárókat kapott; a homlokzat színezését a belsőépítészeti koncepcióhoz igazítottuk. A belső megújulás az Önkormányzat finanszírozásából vált lehetővé.

A funkciókat újradefiniáltuk, felszámoltuk a kihasználatlan tereket, a vizesblokkokon és a meglévő rendelőkön felül további orvosi rendelőket, nővérszobákat, személyzeti étkezős konyhát, személyzeti öltözőt, valamint egy csoportterápiára alkalmas szobát és kórházi szállításra várakozók számára alkalmas fektető szobát alakítottunk ki.

A szórólapok és a hirdetmények számára egységes arculati elemként – a rendezetlen, rendetlen összhatás elkerülése végett – egyedileg gyártott fém hirdetőtáblákat és polcokat helyeztünk ki, melyeket a közismert ’70-es években tervezett magyar vintage design orvosi vitrinkocsi ihletett.

A mennyezetig felcsempézett falakat mosható festékkel helyettesítettük és fali képeket helyeztünk ki minden szobában, hogy a sztereotip rendelő hangulatot a lehető legtöbb eszközzel feloldjuk. Amellett, hogy a dolgozók és az üzemeltető nagyon boldog, hogy végre 21. századi, európai körülmények között dolgozhat, a helyi lakosok is nagyon szeretik az újjászületett rendelőket.