Személyre szabott otthon

 

 

A pályázaton való sikeres szereplésem után egy távolabbi ismerősöm keresett meg azzal a céllal, hogy segítsek neki a lakását átalakítani, berendezni. Az ingatlan egy új építésű társasház földszinti, kertkapcsolatos lakása, mely 60 m2, a hozzátartozó kert pedig 220 m2-es.
Jelenlegi elosztása szerint amerikai konyhás nappali, két szoba, egy különálló fürdőszoba, egy mosdó, és egy háztartási helyiség található benne.

 

A lakás 8 éve épült, így az átalakítás során nincs szükség teljes körű felújításra, de a kényelem, és az összhang szempontjából mégis szinte teljesen megújul majd minden. Tervek szerint csak a parketta marad meg, amihez a tulajdonos ragaszkodott, illetve a lakás falainak elrendezéséhez csak minimálisan kell hozzányúlni.

 

A tulajdonos egy a 30-as évei végén járó fiatal ember, de a lakást alkalmanként barátnője is használja, akinek van egy közepes méretű kutyája.

 

A megrendelő elmondása alapján modern, fiatalos, harmonikus otthont szeretne magáénak tudni, ahol egy hosszú nap után szívesen pihenne. Sokat dolgozik, és szabadidejében nagyon sokat horgászik. A horgászatot már nem csak hobbi szinten űzi, ezért rengeteg tartozéka van, amiknek a tárolása hatalmas problémát jelent neki.

 

A tervezés során elsősorban arra próbáltam összpontosítani, hogy egy férfias, de ne túl rideg közeget teremtsek számára, ahol majd jól érzi magát a jövőben, nem csak ő, de a barátnője és a vendégségbe érkező rokonok, barátok is. Mivel nem szereti a fa megjelenését a lakásban, ezért a falburkolatokat főleg üveg és könnyen tisztítható anyagokból terveztem meg a kutya miatt.

 

A nappaliba egy kényelmes, nagy méretű kanapé került behelyezésre, ahonnan kiválóan élvezheti majd az esti filmnézéseket a házimozi rendszerrel. A nappalit a konyhával az étkező rész köti össze, ahol két személy étkezése kényelmésen tud megvalósulni. A jelenlegi hálószoba funkcióját megtartva kerül majd kialakításra, ahol puha, meleg szőnyeg és egyéb kiegészítők használatával próbáltam elérni az otthonosság érzését. A másik szobába pedig –mivel jelenleg is tároló funkciót lát el – egy nagy méretű gardrób kerül kialakításra, melynek egyik felében faltól-falig egy beépített szekrény fog elhelyezkedni, és ennek alsó részét teljes hosszában lenyílósra terveztem, hogy a hosszú pecabotokat is el lehessen helyezni.

 

A fürdőszoba kialakításának fő szempontja egy kényelmes kád elhelyezése volt, hogy ez a helyiség is a relaxációt szolgálja. A világításra különösen nagy hangsúlyt fektettem. Minden helyiségben alkalmaztam indirekt szórt hangulatvilágítást, valamint a nappali és a hálószoba úgynevezett RGBW LED-el lett felszerelve ahol a tulajdonos maga tudja kikeverni a hangulatához leginkább illő, színű fényeket, fényerősséget. A klimatizálást és a redőnyök motorizálását egy okostelefonos applikáció segítségével tudják vezérelni, akár az otthonuktól távol, így azt is meg tudják tenni, hogy a munkahelyükről elindulva már a redőnyöket leengedve kellemesen hűvös klimatizált lakásba érkezzenek haza.

 

Somlyai Tamás
lakberendező

 

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-15.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-16.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-17.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-18.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-19.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-20.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-21.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-22.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-23.jpg[/imagetab]
[imagetab width=”800″ height=”500″]https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/Somlyai-Tamás-24.jpg[/imagetab]
[/tabs]