Szilágyiné Krisztina - Valami Amerika

Valami Amerika

Tavaly keresett meg régóta Amerikában kint élő barátnőm azzal, hogy Floridában vettek egy telket nem messze az óceán parttól, egy csendes, szép utcában, ahova szeretnék a családi házukat felépíteni. Ennek a belsőépítészetére kért fel amit én nagy örömmel elvállaltam.

Ennél a projektnél a megszokottól eltérően kellett gondolkodnom és terveznem.
Hosszas egyeztetések, személyes találkozók – minden alkalommal amikor hazajött, sok-sok telefon és email váltás. Amerikai méretekkel és szabványokkal kellett dolgozzak, így első körben ami a legfontosabb volt, hogy a beépítendő műszaki termékeket kiválasszuk, csak utána álltam neki a bútorok tervezésének. Rengeteget számoltam, váltottam, osztottam, szoroztam, többszörösen átellenőriztem mindig a méreteket nehogy tévedés legyen.

Ami érdekesség és nagy kihívás lesz, hogy mindent Magyarországról fogunk kiszállítani konténerben, kivéve a lámpákat és a szanitereket, hiszen ezeknek az amerikai szabványnak kell megfelelniük.

A házat egy olasz származású, de Amerikában élő építész tervezte ügyfeleim elképzeléseinek megfelelően. Nem akartak tipikus amerikai egyenházat, a két földrész építészeti adottságait szerették volna egyben látni.

A belső kinézetet teljesen rám bízták, az alap színeket, anyagokat beszéltük át a többi az én feladatom volt.

Mivel óceán parti ház, így egy könnyed, elegáns, túlzásoktól mentes belsőt terveztem, ahol nem maradhatott ki a kaktusz sem, ami Mexikóra emlékezteti őket, szeretnek oda járni szabadidejükben.

A házban a nappali-konyha-étkezőt, a lépcsőteret, és az emeleti fürdőszobát kellett megterveznem, és most a hálószoba tervezésére is felkértek.
A belsőépítészeti műszaki rajzok már elkészültek, hamarosan indul a gyártás és anyagbeszerzés. Izgatottan várom a végeredményt. Amikor készen lesz, tervezem, hogy személyesen is meglátogatom őket.

Szilágyiné Krisztina