Bellamo Premium Comfort - A de Sede bőrök

A de Sede bőrök – egy életérzés megtestesítői

A de Sede elsőosztályú bőrei néhány szóval jellemezve robusztusak, karakteresek, érzéki kisugárzással bírnak és gyönyörűek.

 

 

A különböző de Sede bőrfajták elsősorban erősségben, a rajtuk megtalálható hegekben és kikészítésükben különböznek egymástól. Mindegyikük mérsékelt gondozást igénylő, finoman színezett nappa bőr. Minden bőrdarab egyedi. Természetes megjelenésük nagymértékben függ a fiatal bika bőrének textúrájától, testzsírjától és az állat táplálékától.

A kikészítés célja a bőr finomítása és vonzóbbá tétele. A kikészítési eljárás bizonyos tulajdonságokkal felruházhatja a bőrt. Például egyenletesebb színárnyalattal, a fényesebb felülettel, valamint védelmet nyújt a nedvesség és a sérülések ellen, és ez adja a bőr tipikus fogását.

A de Sede által használt anilines nappa bőr a teljes értékű (full-grain) bőrök közé tartozik – ez a legszebb és legjobb minőségű bőr, amely létezik. A bőrt hordókban alaposan kezelik, a lehető legjobb pigmentekkel, majd hidrofobizáló szerekkel látják el, ezáltal pára- és olajlepergető hatást érnek el a bőrön, amely puha, finom és selymes tapintású lesz, az otthonosság érzetét nyújtja minden bőrszerető számára.

A festéssel az optimalizált, enyhén pigmentált félanilines bőr világos árnyalatot kap. Egy védőréteget a nedvesség és a szennyező anyagok ellen. Ennek a könnyű kikészítésnek köszönhetően a bőr valamivel egyenletesebb színűvé válik, de megőrzi csodálatos auráját. A kikészítés okán ez a kissé pigmentált bőr magas kopásállósággal és használati jellemzőkkel bír, ezért mérsékelt ápolást igénylő bőrnek számít. Még a természetes öregedési folyamatnak is megvan a maga vonzereje, mert a bőrnek szerethető patinát ad.

de Sede bőrfajták:
LIVING, SELECT, TOUCH, NATURALE, KASHMIR, CLUB, NECK, ARTISANO, COLORAL

A bőr természetes védjegyei: károsodások és jellegzetességek

 

Az állat bőrére a tenyésztőhely klímája és más körülmények – hogyan tartják, mit eszik – is hatással vannak. A legtöbb állat életében karcolásokat, rovarcsípéseket szerez vagy akár megbetegszik, amelyek hegeket hagynak a bőrben. Az olyan helyről származó bőrök, ahol az állatok egész életüket pl. szögesdrót kerítések között töltötték, nem alkalmasak de Sede bútorbőrnek a sok szerzett heg miatt. A de Sede bőr legfontosabb követelménye, hogy alig lehetnek rajta hibák. Ugyanakkor nincsenek teljesen sértetlen bőrök, és minden bútorbőrön megtalálhatók karcolások vagy sérülések nyomai, amelyek csak azt bizonyítják, hogy megkülönböztető jegyeket magán hordozó, természetes anyaggal van dolgunk, még kíméletesen tartott, minőségi takarmánnyal ellátott, boldog bikák esetében is. A gyógyult heg nem feltétlenül jár a bőr minőségének romlásával.

A de Sede-nél a bútorgyártás során különösen ügyelnek arra, hogy az ilyen részek – pl. szépen gyógyult hegek, rovarcsípések, nyaki ráncok, bőrszerkezeti különbségek, szőrtüszők ne koncentráltan vagy jól látható helyeken jelenjenek meg.

A de Sede alapanyagmintái, valamint a kiállított mintabútorok személyesen is megtekinthetők és kipróbálhatók a Bellamo Premium Comfort bemutatóteremben a MaxCity földszintjén.

 

További inspiráció:

Bellamo Premium Comfort - A de Sede bőrök