Bellamo Premium Comfort – A de Sede forgatható háttámlájú ülőbútorai

Forgasd körbe a személyre szabott kényelemért!

Különleges funkciójú bútorokkal bűvöl el a de Sede

A nagy múltra visszatekintő, idén 55 éves svájci kézműves bútorgyártó manufaktúra mások mellett olyan innovatív szerkezeti megoldásokkal bíró ülőbútorokat készít, amelyek háttámlája 360 fokban körbefordítható, így nagyobb terekbe is tökéletesen illeszkednek, egy személyben több célnak és igénynek is megfelelve. Az egyedi technikát kanapék és franciaágyak esetében is alkalmazzák, a korlátlan lehetőségek tárházát kínálva ezzel az otthonukba a de Sede bútorait választóknak.


A sokoldalú pozicionálás szabadsága

Gondoljunk bele, milyen szabadságot adó érzés lehet egy finom itallal a kézben a kanapéról nézni a kandalló lángjait, majd nem sokkal később a szemközti panorámaablakon keresztül figyelni ugyanonnan, a nyugalmat árasztó természetet? Hugo de Ruiter holland tervező álmodta meg a de Sede első mozgatható háttámlájú kanapéját 2003-ban, amellyel forradalmi újítást hozott az ülőbútorok terén. A DS-164 modell háttámlája egy egyszerű csúsztató mozdulattal 360 fokban körbeforgatható. A kecses ívekkel megálmodott kanapé innovatív funkcionalitásával és játékosságával lenyűgözi az ülőbútorok iránt klasszikus elvárásokat támasztókat, miközben egyedileg alkalmazkodik minden alaprajzhoz és igényhez.


A modell továbbfejlesztett változatának megalkotásakor a gyártó a mozgatható ülőhelyek új szintre emelését kérte a tervezőtől. A lekerekített alak helyett egy négyzetes formájú, vonalas kialakítás született, amely az innovációk bűvöletében pörgő társadalmunkban is az elegancia és a határtalan kényelem érzését nyújtja. A megújult háttámla egy téglalapba integrált ívelt formát követve valósult meg a bőrborítás kiemelkedő minőségének megtartása mellett. A DS-165 modellel bármely alkalomra álomszerű új ülőpozíciók alakíthatók ki, és további négyszögletű ülőelemek hozzáadásával a kanapé gyakorlatilag korlátlanul bővíthető, bármilyen nagyságú élettérhez alkalmazkodva.


A moduláris ülőrendszer története nem állt meg itt, újabb néhány év múlva a sikermodell finoman hajlított bútorteste még karcsúbb és modernebb lett. A DS-167 kanapé megszületésével az új alapanyagok és fenntartható gyártási folyamatok ösztönzése okán a forgatható fémlemezek helyett egy kiváló minőségű műanyag lemez, amely bármely kívánt görbületre hajlik, biztosítja a mozgatható háttámla könnyű pozicionálását a teljes ülőfelület körül, bármilyen beállítási módhoz jól illeszkedve.


A mozgatható háttámlájú kanapék legfrissebb darabja a DS-1064 modell ötvözi a magasfokú ülőkényelmet az esztétikával és a funkcionalitással, emellett korlátlan formaválasztékkal rendelkezik és sokféle vizuális értelmezésre ad lehetőséget. Lekerekített ülőfelületek, különböző formákban, szögekben és méretekben választható elemek jellemzik a szintén 360 fokban körbefordítható háttámlájú bútort, és a szabadalmaztatott csúszórendszer korlátlan mozgásteret biztosít az újabb és újabb beállításokhoz, a családi kikapcsolódástól a népes vendégsereg fogadásáig.


A pihenés nappali és éjjeli oázisai – a de Sede franciaágyai

A gyártó pihenésre és alvásra is használható franciaágyai esetében, amelyek a jóllét színtereivé avanzsálnak, egy dolog biztos: minden választható, semmi sem kötelező. Egy ágyra, egy kanapéra – vagy esetleg egy pazar, háttámlával ellátott pihenőágyra vágyunk? A DS-1164 és DS-1165 modellek bármelyikét magunkénak tudva nem kényszerülünk választásra – mindent megtalálunk egyetlen darabban, miután mindkét modell háttámlája 360 fokban elfordítható, így a bútorok bármely alkalomnak megfelelő pozícióba állíthatók. A merész dizájn érzékiséggel párosulva kísérletezésre sarkall, és teret enged az éjszakai álmok mellett a nappali álmodozásnak is.

Tökéletességre törekedve

A márka kézzel készült bútorai elismert nemzetközi bútortervezőkkel való együttműködések során születnek meg. Az egyes modellek a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő bőrből, illetve opcionálisan szövetekből készülnek, a tökéletességre törekvés jegyében, kifinomult tűzésekkel, sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező mesterek kezei között.

A de Sede különleges bútorai személyesen is megtekinthetők és kipróbálhatók a Bellamo Premium Comfort bemutatóteremben, a törökbálinti Max Cityben. A termékekről bővebb információ a www.desedehungary.hu oldalon érhető el.