bigart Galéria - Művészportrék: Bödi Zoltán

Művészportrék: Bödi Zoltán

Egyedi látásmódja, karakteres stílusjegyei, precizitása teszi különleges fotóművésszé, bemutatjuk Bödi Zoltánt.

„A fotográfiában alapvető motivációm és „drive-om” a kreativitásom megélése, valamint, hogy ennek az alkotói oldalamnak elegendő teret és időt tudjak biztosítani.”

„Természetesen, mint az életben minden folyamatnak, ennek is megvan az egyedi, sajátos dinamikája. Ez alapvetően abban tükröződik, hogy hosszú távon nem kötelezem el magam egyetlen fotográfiai stílus vagy technika mellett sem. Időről-időre mindig új irányvonalak kezdenek el inspirálni, amelyekben – a tudatos önfejlesztés által – képes vagyok intenzíven elmélyedni.”

„A fent vázolt út megjelenik a bigart Galériában szereplő képeimen is, ennek szellemében válogattam az elmúlt évek alkotásaiból. Az egyes stílusok, irányvonalak között sok esetben hasonlóságok, ugyanakkor kontrasztok is megfigyelhetők.”

„A hosszú expozíciós éjszakai városképek színvilága megjelenik a tárgyfotókon is, ez utóbbiak minimalista stílusa viszont „ellenpólusa” lehet panoráma képeim grandiózusabb „látószögének”, megjelenésének.”

Zoltán specialitása az a Black&White fine art stílus, a letisztult képeket és egyedi látványvilágot nyújt. A mindörökké fekete-fehér a fotográfia világában is érvényesül a legtöbb enteriőrbe könnyen illeszthető.

A Black&White fotóknál (pl. Crossings) természetesen nagyon fontos a minőségi kivitelezés.

Kidolgozását tekintve ajánljuk klasszikus papír képként nyomtatva üvegezett fekete fa kerettel, fekete vagy fehér paszpartuval kiegészítve. Merészebb kialakításban lehet a papír képet kasírozni egy háttér lemezre amit keretbe illesztve akár lebegő hatást is el lehet érni. A hagyományos eljárásokon túl ajánljuk a Deepwater fólia nyomatot. A választott hordozó felületnél a feket-fehér képeknek nagyon jól áll a matt felület amit megfelelő papír választással tudunk elérni.

 

bigart Galéria