Öko Valentia - sparhelt

Hagyomány modern köntösben

Boronkai Miklós, az ÖkoValentia Kft. ügyvezetője mutatja be az újraértelmezett hagyományos sparheltet.

 

Sparhelt. Az emberek többsége e szó hallatán egy falusi nagymama konyháját képzeli el, ahol nap mint nap készülnek el a finomabbnál finomabb ételek. Rögtön összefut a nyál a szánkban, hiszen tudjuk, a jó ételnek lelke van: a gulyáslevesnek sincsen ugyanolyan íze, hogy ha gáztűzhelyen készítjük, mintha bográcsban főztük volna. Ezt nagyon jól tudja a Lohberger Heiz- und Kochgeräte Technologie GmbH is, ezért alkotta meg a modern sparhelteket, vagy nevezzük inkább a termékeket fatüzelésű tűzhelyeknek.

A Lohberger cégcsoport a fenntartható főzés és tüzelés mellett nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a termékek modern megjelenésére is. A Lohberger az első vállalkozás, melynek fatüzelésű tűzhelyeit az osztrák környezetvédelmi jelöléssel kitüntették. Ezek alapján termékeik a teljesség igénye nélkül az alábbi környezetvédelmi kritériumoknak felelnek meg:

  • égéstermék-, szennyvíz- és zaj kibocsátás,
  • tüzelő anyag- és energia szükséglet,
  • a termékek összetevőinek toxicitása.

A legtöbb tűzhely főzőlapja üvegkerámiából készült, amely a kiváló hőmérséklet-tűrőképességéről híres. 750°C-ig kibírják a hirtelen hőmérséklet emelkedést is. A CERAN® üvegkerámia ellenáll a konyhában fellépő mechanikai hatásoknak. Mivel a 4 mm vastag anyag könnyen átereszti a hőt, a fa égetéséből származó hőt veszteségmentesen továbbítja, viszont a tűzhely oldalain csak kismértékű a hőleadás.

Hogy a fa hőjét ne csak sütés-főzéskor tudja felhasználni, egyes termékek vízteres kivitelben is kaphatók, így a lakás fűtését is ki tudják szolgálni. A termékpalettán van légtömör minősítéssel rendelkező vízteres tűzhely is, mely a korszerű, hővisszanyerős szellőzéssel ellátott épületekbe való beépítésre alkalmas. Ez ma a korszerű energiatakarékos épületeknél, valamint a passzívházaknál elengedhetetlenül fontos.

Lohberger fatüzelésű tűzhelyeit a saját igénye szerint válogathatja össze:

  • beépített vagy önállóan álló modell,
  • különböző színekben,
  • betekintő ablakkal, vagy nélküle.

További információkért látogasson el az ÖkoValentia Kft. oldalára, vagy keresse a Lohberger oldalát!

Boronkai Miklós