InDecor Art Kft. - Álmennyezet szigetetek

Álmennyezet szigeteket? Miért?

Okok, indokok.

 

 

InDecor Art Kft. - Álmennyezet szigetetek

Miért is tenne az ember ilyet egy helyiséggel, hiszen a létrehozáshoz tervezés, szakértelem, kivitelező, ismételt koszolás, felfordulással a lakásban, és persze újabb költségek szükségesek. Lássuk a lehetséges okokat és szituációkat.

 • Talán a legfontosabb ok és indok lehet az amúgy viszonylag alacsony belmagasság (250 260 cm), ahol mégiscsak szeretnénk valamilyen esztétikus világítástechnikai megoldást, de nincs mód utólagos vésésre, csővezetésre, és nem szeretnénk falon kívüli nem túl stílusos PVC csatornát sem. Különösen a betonfödémes panellakásban nincs más mód kiterjedtebb esztétikus világítás kialakítására. Például szeretnénk valamely terület fölött, vagy egy közlekedő útvonal nyomvonalán, vagy a helyiségben körkörösen süllyesztett világítási sort elhelyezni.
 • Konyhában így lenne mód a sziget páraelszívó levegő kivezető csövének esztétikus elrejtésére, és egyben süllyesztett spot világítás kialakítására.
 • Lakószobában körbefutó, reflektív rejtett világítás kialakítására, hogy a belmagasság érzete ne csökkenjen számottevően, és emelje a helyiség esztétikumát. Ez lehet négyszögű, ovális, illetve kör kivágással is, pl, ha meg akarjuk hagyni a régi csillárunkat is, gipsz rozettával együtt a szoba közepén.
 • Az előzővel éppen ellentétesen, azaz negatív megoldásban, a helyiség közepén ilyen formájú szigetekkel, ahol kívülről körkörösen kerül beépítésre a rejtett világítás.
 • Egy félsziget megoldás alkalmas lehet egy klíma armatúra utólagos esztétikus besüllyesztésére is, és a szükséges csövek takarására.
 • A felső szinthez tartozó, de hozzánk lelógó víz vagy csatornacső esztétikus elrejtésére, és egyben hangszigetelésére kialakítható egy kisebb álmennyezeti rész.
 • Egy két szigetecske hangsugárzók elrejtésére is kiválóan alkalmas.
 • Fantázia formájú szigetecske kialakítása az ágyunk felett, csillagos égbolt sziporkázó világítással.
 • Ha két egybenyitott helyiség mennyezete között valami szerkezeti ok folytán túl nagy a belmagasságbeli különbség, akkor egy ilyen közbülső méretű félszigettel, mennyezeti elemmel kiegyenlíthető a hirtelen magasság változás. Persze ez is kihasználható világítás beépítésére is.
 • Nagy belmagasság (300 400 cm) esetén, előszobákban, közlekedőkben, átjárókban akkor kialakítható úgynevezett bőrönd tartó, ami nem más, mint egy mennyezeti beépített szekrény melynek az alsó felülete tulajdonképpen egy kis álmennyezet.

Mindezeket persze kombinálni is lehet.

 

XPS Álmennyezet szigetek

 

InDecor Art Kft. - Álmennyezet szigetetek

Az ötlet hogy egy komplett előre gyártott, kész formájú álmennyezet elemet egyszerűen csak felragasztunk a kívánt mennyezeti területre.
A LED spotok elhelyezésére szolgáló fészkek, és a rejtett LED szalag világítás számára a vájatok is ki vannak alakítva a modulban.
Mivel a polisztirol hab viszonylag alacsony hőhatást bír ki 70 fokon már deformálódhat, ezért szükségesek a LED világítótestek.

Moduláris, azaz egymással kombinálható rendszer!

Az álmennyezetei sziget modulok már a legváltozatosabb formában készülnek, gyakorlatilag minden lehetséges mértani alakzatban, négyszög, nyolcszög, kör, ovális, valamint trapéz, íves, félkör, toldó, összekötő és lezáró elemekkel.
Az alapformák olyan részegységekre vannak bontva, melyek kiegészítő elemekkel tovább folytathatók, megnövelhetők, szögben tovább építhetők.

A rendszer kombinálható a már meglévő kedvenc csillárral, de a kellő fényerőnek köszönhetően, önálló fő világítási célra is alkalmasak.

A modulrendszerhez kész világítási áramköröket is kínálnak megfelelő teljesítményű és színű vagy színhőmérsékletű LED lámpafejekkel, LED szalagokkal, és a működtetéshez szükséges vezérlő elektronikával, tápegységgel.

Természetesen a szakszerű beszereléshez tanácsokkal, akár kivitelező partnereink közül ajánlással is rendelkezésre állunk.

 

InDecor Art Kft. - Álmennyezet szigetetek

 

Standard XPS Álmennyezet sziget és díszléc méretadatok

 

Az Indecor® XPS Polidecor® termékcsalád álmennyezet szigetei és díszlécei alapos tervezés és gyakorlati tapasztalatok alapján lettek a mai méreteikkel legyártva.

A tervezés során a könnyű szerelhetőséget, a kényelmes karbantartást, a világítástechnikai kiszolgáló és kiegészítő eszközök, (vezérlő egységek, tápegységek, vezetékelések) elrejtésének, ugyanakkor egyszerű hozzáférhetőségének szempontjait vettük figyelembe, ugyanúgy, ahogyan a LED lámpatestek (spot keretek) és LED spot izzók, LED panelek, LED szalagok cserélhetőségét is szem előtt tartottuk.

Természetesen standard álmennyezet sziget méreteinktől egyedi kérésre szükség esetén el tudunk térni a gyártás során, azonban ha nem szeretne egyedi méretekkel, formákkal venni álmennyezet szigetet, a következő standard méretekkel és formákkal kalkulálhat lakása, üzlethelyisége, irodája világításának megtervezésekor:

Standard formáink és méreteink

 • Kör álmennyezet sziget: 50cm, 70cm, 100cm, 150cm körívátmérővel teli profilú és 100 cm, 150cm süllyesztett profilú
 • Négyzet álmennyezet sziget: 50cm felzárt, teli profilú, 100cm, 150cm teli profilú és 100cm, 150cm süllyesztett profilú
 • Döntött frontú süllyesztett álmennyezet szigetek: 98cm x 98cm, 98cm x 196cm
 • LED panellel szerelhető süllyesztett álmennyezet szigetek: 90cm x 90cm, 120cm x 120cm, 90cm x 120cm, 90cm x 180cm ,
 • Téglalap álmennyezet sziget: 10cm x 120cm, 100cm x 150cm, 100cm x 200cm süllyesztett profilú
 • Nyolcszög álmennyezet sziget: 150cm átmérő teli frontú, 120cm átmérő, 150 cm átmérő süllyesztett


Álmennyezet szigetek esetén az alábbi standard méretadatokat alkalmazzuk:

 • Az álmennyezet szigetek teljes leengedése a mennyezet szintjétől (front profil felület szintje) 12cm
 • Az álmennyezet szigetek profilja: 2cm vastagságú extrudált polisztirolból készül, melyekbe
 • fix spot keretek beépítése esetén 60mm körátmérővel készülnek a beépítési kivágások
 • dönthető spot keretek beépítése esetén 75mm körátmérővel készülnek a beépítési kivágások
 • A mennyezettől leeresztett LED szalaggal szerelhető álmennyezet szigeteken körben 20mm magas felállású, 15mm testvastagságú perem fut körbe, melybe kényelmesen felragasztható a LED szalag
 • A süllyesztett közepű álmennyezetekben a besüllyesztés az álmennyezet sziget front profil felületétől 80mm
 • A süllyesztésben, körben Lec-02A jelű (80mm magas 40mm testszélességű) rejtett világítás díszlécünk van elhelyezve, melybe kényelmesen beragasztható a LED szalag világítás.

 

InDecor Art Kft. - Álmennyezet szigetetek

 

Az Indecor® Polidecor® termékcsalád XPS álmennyezet sziget csoportja olcsó, könnyű, gyors, tiszta megoldást kínál a gipszkarton álmennyezet sziget készítésével szemben.

Álmennyezet sziget termékeink gondos tervezés és tesztelés során lettek végleges formájukra és méretükre, funkcionalitásukra kialakítva: a testekben az energiatakarékos LED világítás minden részegység; LED szalag, LED spot, LED spot keret, LED zónavezérlő, LED tápegység, előre kialakított helyeken helyezhetőek el.

Álmennyezet szigeteink standard termékként folyamatosan elérhetőek, bemutatótermünkben, üzletünkben jellemzően azonnal átvehetőek, az eseti készlethiány esetén 2-3 munkanapon belül vihetőek.

InDecor Art Kft. - Álmennyezet szigetetek